Az NZXT vagy visszaveszi a házat, vagy kicseréli.

Talán sosem gondoltad, hogy egy PC-ház okozhat veszélyt rád nézve. Nos, friss jelentések szerint az Egyesült Államokban és Kanadában igen nagy mennyiségben hívnak vissza NZXT H1 PC-házakat, egy-egy tűzesetet követően. Csak az Egyesült Államokban 32 ezer példányt, Kanadában további nagyjából ezret rendelnek vissza. A tulajdonosok most elküldhetik a házat egy frissítésre, vagy visszakérhetik az árát a hivatalos oldalon.

A visszahívás oka a ház csavarjaiban rejlik, ami akár tüzet is okozhat.

 

Az NZXT nemrég egy blogbejegyzésben tette közzé, hogy a visszahívás folyamatban van, mivel a gondok vannak a ház csavarjaival. A cég most folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa a házak biztonságát, de a veszélyhelyzet miatt jobbnak látták visszahívni a házakat.

Mindennek oka, hogy a PCIe egységnél két csavar túl közel került a 12 V-os tápellátás csatlakozójához. Ez látszólag kis hiba, de kiderült, hogy a H1 esetében ez tűzveszélyes lehet.

„A PCIe Riser egységet az alvázhoz rögzítő két csavar elektromos rövidzárlatot okozhat az áramköri lapban, amely túlmelegedhet, sőt tűzveszélyes lehet” – írta az NZXT a közleményben.

Ha minden igaz, a csavarok gumicsavarokra cserélése megakadályozza a tűz kockázatát, de az NZXT elismerte, hogy további javításra van szükség ahhoz, hogy kizárják a veszély lehetőségét a jövőben.

×