Egyre valószínűbb, hogy szögre akasztja az egeret.

Olof „olofmeister” Kajbjer Twitteren közölte, hogy a BLAST Premier Spring Groups volt az utolsó versenye a FaZe-nél, most pedig azon lesz, hogy feltérképezze a jövőbeli kilátásait. Coldzera egy korábbi interjú során elmondta, hogy a olofmeister jelenlegi csapatától, a FaZe-től fog visszavonulni, pénteken pedig maga a svéd játékos is megerősítette, hogy ehhez a döntéshez áll a legközelebb. Azonban hozzátette, hogy ezt még véglegesen nem tisztázta magával, így a hivatalos bejelentésre és a jövőjével kapcsolatos további információkra még várnunk kell.

 

Olofmeister és a FaZe

A 29 éves svéd játékos 2017 augusztusában került a FaZe-hez, ahol legfőbb sikerét 2018-ban, az ELEAGUE Boston Major-ön érte el, ahol csapata a második helyen zárt. Bár a döntőben már meccspontokig is eljutottak a Cloud9 ellen, végül az észak-amerikai csapat kerekedett felül. Emellett a FaZe megnyert három nagy tornát 2017-ben (ESL One New York, ELEAGUE Premier, ECS Season 4), továbbá a 2018-as EPICENTER-en és számos BLAST Pro Series versenyen is győzni tudtak.

Olofmeister ezt megelőzően több, mint három évig a Fnatic csapatát erősítette, amely akkoriban aranykorát élte. A brit szervezethez három Major-győzelem fűződik, ebből kettőnél olofmeister is jelen volt, 2015-ben előbb Katowicében, majd pedig Kölnben is nyerni tudtak.

Ráadásul ebben az évben – teljes megérdemelten – őt választották a legjobb CS:GO játékosnak.

A HLTV ranglistáján ezenkívül még egy tizenkettedik (2014), egy nyolcadik (2016) és egy tizenkilencedik (2017) helyezéssel büszkélkedhet. Ami a Major eseményeket illeti: összesen csak hat olyan játékos van, aki eddig az összes ilyen versenyen részt vett, köztük a svéddel. A teljes lista:

  • olofmeister (LGB, Fnatic, FaZe)
  • device (CPH Wolves, Dignitas, TSM, Astralis)
  • dupreeh (CPH Wolves, Dignitas, TSM, Astralis)
  • Xyp9x (CPH Wolves, Dignitas, TSM, Astralis)
  • Zeus (Natus Vincere, Gambit)
  • shox (VeryGames, Titan, Epsilon, LDLC, EnVyUs, G2)

Érdekesség, hogy a legutóbbi Major részvételét leszámítva, kivétel nélkül mindig a rájátszásba jutott, ám nagy sajnálatára ez a sorozat a 2019-es StarLadder Berlin-en megszakadt, ahol a FaZe 1-3-mal búcsúzott a svájci rendszeres szakasztól. Azóta nagy versenyt nem is rendeztek, neki pedig valószínűleg az is marad az utolsó Major-szereplése.

Olofmeister a 2020-as BLAST Premier Spring Groups során. (Forrás: HLTV)

A jelen és a jövő

Bár az utóbbi hónapokban olofmeister már csak kényszerű beugróként szolgált a FaZe-nél, teljesítményére így sem lehet panasz. Utolsó versenyén, a tegnap véget ért BLAST Premier Spring Groups-on átlagosan 1.10-es összesített értékelésig jutott, amivel csapatában a második legjobbnak bizonyult. A FaZe mindkétszer kikapott a Natus Vincere-től, de kétszer is legyőzte a Liquid-et, így coldzera és csapata a második helyen bejutott a Spring Finals-re.

A FaZe legközelebb csütörtökön, az IEM Katowice főtábláján kerül képernyőre, nagy valószínűséggel karrigan-nel a soraiban. A dán játékos 2016 októbere és 2018 decembere között már szerepelt az amerikai szervezetnél, az elmúlt hónapok folyamán pedig egyre inkább biztossá vált, hogy visszatér régi csapatához. Ezt csak tovább erősíti az a tény, hogy az irányító nemrégiben kikerült a mousesports aktív felállásából, helyét pedig a 26 éves ausztrál dexter vette át.

 

UPDATE: nem kellett sokat várni a hivatalos bejelentésre, az előzetes várakozásoknak megfelelően karrigan érkezett a csapathoz. A FaZe aktív felállása a következőre módosul:

Norway Håvard „⁠rain⁠” Nygaard
Brazil Marcelo „⁠coldzera⁠” David
Latvia Helvijs „⁠broky⁠” Saukants
Canada Russel „⁠Twistzz⁠” Van Dulken
Denmark Finn „⁠karrigan⁠” Andersen

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×