A Riot Games vezérigazgatója, Nicolo Laurent után vizsgálódik cége, miután egy per során szexuális zaklatással vádolták meg.

A Riot Games, a League of Legends nevét is viselő videojáték-kiadó kedden közölte, hogy szexuális zaklatással és nemi alapú megkülönböztetéssel kapcsolatos állításokat vizsgál ki vezérigazgatója, Nicolo Laurent ellen.

Sharon O’Donnell a Los Angeles megyei legfelsőbb bíróságon indított eljárást Nicolo és a Riot ellen.

O’Donnell a bírósági iratokban leírta, hogy Laurent többször is szexuális megjegyzéseket tett neki, felkérte, hogy dolgozzon a házában, amikor a felesége nincs otthon,

és elmondta a Riotnál dolgozó nőknek, hogy a Covid-19 okozta stresszt a legjobban úgy tudnák levezetni, ha szülnének. „A Riot Games a férfiak által uralt kultúra.” – áll a perben. „A női alkalmazottakat megkülönböztették, zaklatták és másodrendű állampolgárként kezelték.”

Sharon elmondta azt is, hogy amikor visszautasította felettese ajánlatait, a férfi ordibált vele, ellenségeskedett, elvette néhány felelősségét és végül júliusban el is bocsátotta. O’Donnell úgy véli, hogy ennek oka az volt, hogy nem volt hajlandó szexelni vagy viszonyt folytatni az alperessel” – állítja a per, melyről a The New York Times számolt be.

A Riot ezzel szemben nyilatkozatában vitatta a hölgy állítását, mondván, hogy „több mint hét hónapja elbocsátották a vállalattól sokféle, jól dokumentált panasz alapján”. A vállalat beszámolója alapján egy külső ügyvédi iroda folytatta a vizsgálatot Laurent ellen, mely munkálatokat a társaság igazgatóságának bizottsága felügyelte. A vádlott gond nélkül együttműködött a nyomozásban.

Ha a bíróság a sértett javára dönt, Ő és nőnemű munkatársai akár 400 millió dollárnyi kárpótlásra is jogosultak lehetnek.

https://leet.hu/?s=%22Xiaomi%22+%22Redmi%22+%221More%22+%22YEELIGHT%22&post_type=product

×