Miközben ez a Sony legsikeresebb otthoni konzolja, még mindig hatalmas a készlethiány az egész világon.

Annak ellenére, hogy a Sony igazán boldog lehet a PlayStation 5 sikerét illetően, természetesen a készlethiány miatt a világ kissé elégedetlen. A Sony nemrég megerősítette, hogy 2020-ban 4,5 millió példányt adtak el a konzolból. Bár ez nagyszerű, a vállalat szerint sokkal jobb számokat is elértek volna, ha mindenkinek jutott volna PS5.

Sajnos, mint tudjuk, ez nem így van, ami köszönhető a kis készletnek és a rengeteg haszonlesőnek is, akik felvásárolták a konzolokat, hogy többszörös áron adják tovább. Nyilván sokan azt kérdezik: meddig tart még ez? Mikor jön új szállítmány? Mikor lehet végre a boltokban kapni a gépet?

Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezérigazgatója nemrég az Arstechnica-nak adott interjújában elmonda, hogy jelenleg a termelés növeléséhez és a kereslet kielégítéséhez szükséges létfontosságú elemek hiányával küszködnek.

„Nehéz növelni a PS5 gyártását a félvezetők és más alkatrészek hiánya miatt. Nem tudtuk teljes mértékben kielégíteni az igényeket, de továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több PS5-öt juttassunk el a vevőknek” – mondta.

Egyelőre nem világos, hogy meddig tart még a készlethiány, ráadásul a termelés növelése nem is a Sony-n múlik. Totoki megjegyzései szerint 2021-ben még bőven számíthatunk a készlethiányra.

Ez nyilvánvalóan kiábrándító azok számára is, akik annyira szeretnének már PS5-öt venni. Akik azt hitték, hogy idén tavasszal már bárhol lehet konzolt venni, tévedtek. Talán egész évben készlethiány lesz.

https://leet.hu/page/3/?s=Shark&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×