Reméljük, sikerül is betartani a terveket.

A napokban a BabelTechReviews oldala exkluzív interjút készített Riche Corpus-szal, a Radeon Technologies Group vezető igazgatójával. Az interjú leginkább az AMD és a VR technológia közös jövőjére fókuszált, ám emiatt természetesen megkerülhetetlen volt pár kérdés a napjainkra jellemző videókártya-hiánnyal kapcsolatban is.

Úgy tűnik, az AMD nem kezeli félvállról a problémát.

Az AMD RX6000 széria eddig megjelent modelljei

Az AMD az új generációs RX 6800 és 6900XT szériás videókártyák startját referenciamodellekkel kezdte meg. A start után nem sokkal olyan információk is felmerültek, hogy ezek gyártása 2021 elején leáll, hiszen ekkor már a partnerek által legyártott saját megoldások kerülnek majd a polcokra.

Riche Corpus válasza cáfolja ezt, elmondása alapján tovább folytatják a referenciamodellek gyártását, hogy minél szélesebb körben elérhetővé váljon a játékosok számára. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a modellekkel kapcsolatban, a hűtésük is meglepően kellemesre sikerült. Ez a döntés nem jelenti azt, hogy a partnerek így háttérbe szorulnának, hiszen őket továbbra is támogatja a cég az RX 6000 szériás videókártyák legyártásánál.

2021 márciusában érkezhet majd a középkategóriába pozícionált RX 6700 és RX 6700XT, melyekről annyit már biztosan tudunk, hogy 12GB memóriával érkeznek és 1440p felbontásban érzik majd igazán otthon magukat. Reméljük, az AMD sikeresen be is tudja majd tartani a fenti ígéretét és nem kell hónapokat várnunk, mire széles körben is elérhetőek lesznek az újdonságok.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×