Új videókártya a láthatáron.

Noha, csak nemrég jelentette be az RTX 3060-at az Nvidia, máris egy újabb kártyára figyelt fel a tech közösség. Nagyon úgy fest, hogy a 2016-ban kiadott Geforce GT 710 utódja megérkezett, így 5 évvel később, a GT 1010 személyében. Az Nvidia Kepler alapú kártyája sokáig szolgált az alsó szegmensben, ahol most a korábbinál is nagyobb hiánnyal küzd a piac.

A képen a GT 1030

A titokzatos GT 1010 egyelőre még csak az Nvidia driverletöltő oldalán található, épp ezért egyesek úgy gondolják, hogy kizárólag OEM kártyáról van szó. Mások szerint csak egy véletlen hibának köszönhető, hogy kitudódott a kártya híre, és csak a későbbiekben fog megjelenni az alsó kategóriás versenyző. Nos, egy youtuber úgy gondolta, eldönti ezt a vitát és az Nvidia ügyfélszolgálatához fordul. Ők viszont semmilyen információt nem osztottak meg egyelőre a kártyáról, így ott vagyunk, ahol a part szakad.

A Techpowerup forrásai szerint az új belépőmodell 256 CUDA magot, illetve 2 GB-nyi GDDR5 memóriát tartalmaz. Ezen felül 1228 MHz-es alap és 1468 MHz-es boost órajelekkel büszkélkedhet, amivel egyértelművé válik, hogy ez bizony nem egy gamer játszóeszköz, viszont a videókártyahiányt ki lehet húzni vele. Sőt pár egyszerűbb játék futtatása sem hozza zavarba és még mindig észszerűbb megvenni egy ilyen kártyát, mint egy 4 éves bányász gépből kikerült RX 580-at 80 ezer forintért.

×