Azt tudtuk, hogy jól keresnek a streamerek, de amikor létező számokat és statisztikákat látunk, még ma is el tud kerekedni a szemünk.

Rachell „Valkyrae” Hofstetter a világ legjobb streamerei közé tartozik. Karrierjét a Twitchen kezdte, ám most már exkluzív szerződés köti a Youtube-hoz. A váltás miatt tavaly év elején csökkent a nézettsége, ám mára már többen nézik, mint valaha. Sőt, a 2020-as The Game Awards gálán őt választották az év legjobb tartalomgyártójának.

Igazán jól jött a streamereknek és egyéb videósoknak a koronavírus okozta káosz. Az emberek hirtelen temérdek szabadidővel találták szembe magukat, s nem nagyon mehettek sehova a világon. Maradt hát az internet, mint szórakoztatásra alkalmas forrás. A tartalomgyártók köszönték szépen, rá is repültek a lehetőségre. Az egyik legnagyobb nézettséget generáló játék, az Among Us pontosan azt tudta, ami hiányzott az emberek mindennapjaiból. Jó hangulatban, társas interakcióra ösztönözte a játékosokat. Sok videós szerencséjére nézni is legalább annyira szórakoztató, mint játszani, így temérdek streamer szállt fel az Among Us-vonatra tavaly. Valkyrae is így tett, a hölgy pedig óriásit profitált ebből.

Egyik közvetítése során véletlenül meg is mutatta, hogy körülbelül mennyit szakít a Youtube műsoraival:

 

A képen látható statisztikák alapján 26 nap alatt körülbelül 172 ezer dollárt tehetett zsebre pusztán a Youtube videói miatt. Erre még az exkluzív szerződésből fakadóan biztosan érkezik egy kellemes összeg, na meg további szponzorációkról nem is beszéltünk még.

Úgy fest, manapság megéri jólmenő tartalomgyártónak lenni. Kevesebb mint 1 hónap alatt 51 millió forint enyhén elfogadhatónak hangzik…

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×