Trump ismét falakba ütközött.

A Twitter és a Facebook után a Twitch is elhallgattatta Donald Trumpot, aki jelenleg utolsó napjait tölti a Fehér Házban. Az elmúlt időszak tanulságai szerint ugyanis a leköszönő elnök a hátralévő idejét láthatóan arra használja, hogy aláássa a békés hatalomátadást utódjának.

A capitoliumi események után döntött úgy a Twitch, hogy határozatlan időre felfüggesztik Donald Trump fiókját. A streaming óriás szóvivője a Kotakunak nyilatkozott is az ügyben:

„A Capitolium elleni sokkoló támadás fényében letiltottuk Trump elnök Twitch csatornáját. Tekintettel a jelenlegi rendkívüli körülményekre és az elnök felbujtó retorikájára, úgy gondoljuk, hogy erre a lépésre van szükség, ahhoz hogy a közösséget megvédhessük az erőszakra bujtó magatartások felől.” – mondta a szóvivő

Egyelőre a felfüggesztés határozatlan időre szól. A Twitch szóvivője azt is megjegyezte, hogy a helyzet a kormányváltásig fog fennállni, ezt követően majd újraértékelik Trump fiókját és ennek fényében kap majd elbírálást a regnáló elnök.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy valakit a politikai véleménye miatt szankcionál a Twitch. Legutóbb a már platform részévé vált PogChamp emote-ot törölték, Ryan “Gootecks” Gutierrez heccelődő kijelentése miatt.

https://leet.hu/?price=&stock=instock&s=geforce&post_type=product

×