Újabb alkalmazások mennek nyugdíjba.

Korábban írtunk róla, hogy a Microsoft egy nagyobb verziófrissítést tervez a Windows 10 mellé, ami jelentősebb átalakításokkal jár együtt. Az új start menüvel együtt viszont olyan további tervei vannak a redmondiaknak, ami sokaknak okozhat fejtörést.

Nemrég ugyanis mint kiderült, a Paint és a WordPad elhagyása mellett a Mail levelezőrendszert és a Calendar naptáralkalmazást is felírták a törlendők listájára,

így egy idő után ezek is el fognak tűnni a Windows 10 kötelékéből.

Már a terv is megvan, hogy mivel helyettesítik, ez pedig két egyszerűbb webes változat, amelyek elvileg átláthatóbbak és könnyebben kezelhetőek. Persze tudjuk mind, hogy a jól megszokottnál nehezen tudnak egyszerűbbet villantani, így egyelőre kicsit szkeptikusak vagyunk az ügyben.

A döntés ettől függetlenül megdöbbentő, hiszen olyan alkalmazásokról beszélünk, amelyek már évtizedek óta a rendszer részei voltak, ráadásul elég közkedveltek is voltak a maguk módján. Jó hír viszont, hogy ezek a változtatások egyelőre távolinak tűnnek, ugyanis 2022-ben azaz csupán jövő év elején fognak megérkezni a gépeinkre.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×