Megosztó, ám annál aktívabb a Cyberpunk 2077 rajongói közössége. Sokan nehezen teszik túl magukat azon, hogy nem hibátlan a cím, ám mások inkább jókat szórakoznak.

Őrületesen várták a játékosok a Cyberpunk 2077 megjelenését. Első nekifutásra tavaly áprilisban kellett volna kikerülnie a címnek a boltok polcaira, ám a fejlesztők jobbnak látták eltolni a megjelenést. Egészen szeptemberig csúszott a release, amit ismét továbbpöckölt a CD Projekt. Egészen decemberig, amikor is végre megjelent a futurisztikus szerepjáték.

Az óriási hype-ot egy nagy, napokon keresztül fodrozódó elégedetlenséghullám váltotta fel. A játék ugyanis közel sem volt olyan állapotban, amit egy eredetileg áprilisra betervezett játéktól vártak volna a játékosok. A Cyberpunk 2077 egy hatalmas bug-halmaz volt, ráadásul PS4-en és Xbox One-on hajmeresztően csúnya és aluloptimalizált volt. Financiálisan nagy bukásnak számít jelenleg a Cyberpunk, mindez úgy, hogy közben eladási rekordokat döntött. Játékosok ezrei akarják visszaváltani a példányukat, amire egyébként korrekt módon a kiadó lehetőséget is ad.

Persze nem mindenki elégedetlen. Biztos vagyok benne, hogy legalább annyi Cyberpunk fanatista járja jelenleg az utcákat, mint amennyi keresztre akarja feszíteni a fejlesztőket. A játék atmoszférája például az egyik legjobb, amit jelenleg a piacon lehet találni, ráadásul ha emlékszünk még a Witcher 3 megjelenésére, nem lepődünk meg a jelenlegi helyzeten.

Vannak ráadásul olyan rajongók, akik ha leteszik a Cyberpunk 2077-et, utána is a témával foglalkoznak.

Billy Crammer például összedobott egy rajongói előzetest a Cyberpunk 2077 mozihoz. A videóban bőven használt snitteket a játékból, ám ettől még tökéletesen bemutatta, hogy mire lehetne számítani, ha a játék filmadaptációt kapna. Természetesen Keanu Reeves is helyet kapott a videóban.

https://www.youtube.com/watch?v=_u82sYFI2jg&feature=emb_title

 

Az alapanyag egyébként kiváló. Nem lennénk meglepve, ha a Witcher sikere után a Cyberpunkra is szemet vetne Hollywood. Ne feledjük, hogy a Netflixre készül a Cyberpunk 2077 anime!

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkmagyarorszag

×