Mivel az Nvidia új kártyái iránt óriási a kereslet, néhányan lopásra vetemedtek miatta. 300 ezer dollár értéket nyúltak le.

Aki az utóbbi időben figyeli a híreket, talán jól tudja, hogy az Nvidia is elismerte, hogy nem voltak felkészülve ekkora érdeklődésre az új RTX 30-as széria kapcsán. Jelenleg a kártyákhoz nagyon nehéz hozzájutni, a készlethiány mindenhol jelen van. Persze a kínai gyárakban sorra készülnek a kártyák, melyek egy része sajnos most nem jut el a vevőkhöz.

Kártyatolvajok 40 doboz RTX 3090 kártyát loptak el, 300 ezer dollár, több mint 89 millió forint értékben.

 

A hírt az MSI jelentette be. Elmondások szerint gyárukból 40 doboznyi rakomány tűnt el, az fent említett összértékben. A cég szerint a lopásnak bizony hatása lesz a készlethiányra is, valamint a kártyák árára. Mivel a kereslet továbbra is magas, a kártyákból kevés van piacon, ez most még magasabbra emelheti az árakat. Az MSI szerint a 40 dobozban összesen 220 kártya volt. Elemzők szerint a készlethiány még 2021-ben is tapasztalható lesz, így ez az eset egyáltalán nem segít a helyzeten.

 

Az MSI-nek is oka van feltételezni, hogy a lopást belső munkatársak követték el, mivel a gyár területén mindenhol kamerák vannak, és a teherautókat is rendszeresen ellenőrzik, amikor bejönnek és elhagyják a létesítményt. A társaság jutalmat kínált fel azoknak, akik információval szolgálnak a kártyák hollétéről.

Persze a tolvajok valószínűleg valahol értékesíteni szeretnék majd a kártyákat, így érdekes lesz látni, hol bukkan fel legközelebb hirtelen egy készlet belőle. Nálunk a Webshopban egyébként lehet kapni…

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

 

https://leet.hu/?s=geforce&post_type=product

×