Noha tényleg nem sok értelme van a rankednek az előszezonban, a League of Legends sok játékosa mégsem mond le róla.

A Riot egy új nyilatkozatban foglalkozott az LP nyereség problémájával, megfogadva, hogy a változtatásokat mindenképp bevezetik még a 11. szezon előtt.

Az előszezonban a rangsorolt ​​játék nem egy eget rengetően fontos esemény, viszont az új funkciók éles kipróbálására szinte az egyik legalkalmasabb hely.  A 11. szezonban itt például gondolhatunk a sok reworkölt itemre is.

Ezután jött viszont a feketeleves, amikor egy játékos arra panaszkodott, hogy kétszer annyi LP-t veszít egy vereség után, mint amennyit egy win esetén kaphatna, mire

a Riot Support munkatársa közölte, hogy ugyan, amúgy sincs értelme most rankedezni.

Azért ez mégis egy elég fontos dolognak tűnik. Mark Yetter tisztázta, hogy változások történnek az LP rendszerben. A kezdeti frissítésnek azonban nem kívánt következményei lettek.

„Az előszezonban elég nagy változásokat hajtottunk végre az LP rendszerben, amelyek közül néhány könnyen látható – nincs több osztalék promóció -, illetve vannak olyan dolgok is, amelyek inkább a motorháztető alatt találhatóak, például fejlesztések a párkeresési algoritmusunkban” – említette egy december 4-i bejegyzésben.

„Néhány botlás történt e rendszerek bevezetése során, de ezért tesszük őket ide, az előszezonba, mert itt kisebb a hatásuk. ”

Összességében a játékosoknak arra kell számítaniuk, hogy az LP nyereségei és veszteségei kisebbek lesznek, de a rendszer egésze merőben igazságosabbá válik ezzel együtt.

„Egy kisebb ​​ranked resetet tervezünk a szezon elején, hogy közelebb maradjanak a játékosok az idén elért ranghoz. A divíziós promóciós sorozatok eltávolítása által sokkal gyorsabban megmászható lesz a ranglétra és több a profit a győzelemből.” állította.

„E két változás kombinációja jelentős ranginflációt okozna, így a rangsorolási rendszer megőrzése érdekében vissza kellett szorítanunk a győzelmenként megszerzett LP mennyiségét.”

Ti találkoztatok hasonló problémákkal az előszezonban?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×