Úton a középkategória.

Az AMD októberben bejelentette, mostanra pedig már kaphatóak is az új RX 6000-es példányok. Szokás szerint a felsőkategóriás megoldásokkal rukkolt elő a vállalat, ami után felmerül a kérdés, hogy mégis mikor érkeznek a közép és alsókategóriás darabok.

Úgy fest, úton vannak már az újabb kártyák, Patrick Schur szoftverfejlesztő pedig már be is számolt az RX 6700 és RX 6700 XT feltűnéséről. Az informátor állítása szerint az RX 6700 XT 40 számolási egységgel és 12 GB-nyi GDDR6-os memóriamodullal fog rendelkezni, a fogyasztása pedig 186 és 211 watt között fog alakulni.

Az RX 6700 esetén sajnos kevesebb információval rendelkezett. Ez esetben is egy 192 bites memóriabusz teljesít majd szolgálatot, a fogyasztás pedig 146-156 watt között alakul majd, ami egész baráti egy középkategóriás kártyához képest.  A jelenlegi állás szerint leghamarabb 2021 januárjában érkeznek az új kártyák, valószínűleg az Nvidia féle RTX 3060 Ti-jal egyidőben fognak elstartolni.

Nem ez az első eset egyébként, hogy feltűntek a Navi 22 kódnévre hallgató GPU-k. Korábban a macOS új frissítésében már lelepleződött a Navi 22, két másik társával egyidejűleg. Erről korábban itt számoltunk be részletesebben.

Továbbra is várjuk az AMD bejelentését, akkor lehull majd minden lepel. Kis szerencsével ez még akár decemberben is megtörténhet, bár a pletykák szerint január előtt nem szabad az új kártyákra várni, ami már csak a gyártási nehézségek miatt is igaznak bizonyulhat.

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

×