A Super Mario Bros. 3 ritka példánya egy aukción kelt el, hihetetlenül magas áron. A népszerű NES játék dobozát még 1990-ben zárták le.

Ismét egy remek példát mutatunk arra, hogy miért nem érdemes a régi játékokat, kártyákat és egyéb relikviákat kidobni. Egy-egy régi holmi bizony nagyon sokat is érhet. Ami a NES játékokat illeti, sok kritikus még mindig az 1990-es Super Mario Bros. 3-mat tartja a sorozat egyik legjobb darabjának. A műfajt meghatározó cím a NES korszakának végénél jelent meg.

Most, évtizedekkel később a játék ismét a figyelem középpontjába kerül, miután egy ritka, bontatlan példány tulajdonosa, rekordmagas áron adta tovább a játékot.

A Super Mario Bros. 3 – 156 ezer dollárért, nagyjából 47,3 millió forintért kelt el egy aukción.

A játék, melyet több mint 30 éve csomagoltak be, mára a világ egyik legdrágább játéka lett.

Régi játékok és a pénz

Érdekes módon, különösen 2020-ban, a régi és ritka videojátékok értéke robbanásszerűen megugrott. A 90-es évek gyermekei felnőttek és hajlandóak abszurd mennyiségű pénzt kiadni, hogy megszerezzék a régi kedvenceket. A Pokemon Red & Yellow egy-egy példányát például november 21-én szintén egy aukción értékesítették, összesen több mint 162 ezer dollárért. (Itt ugye két játékról van szó.)

A Super Mario Bros 3 most eladott példánya új világrekordot állított fel, és a világ legértékesebb játéka lett. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy ezek a példányok teljesen bontatlanok, 1990 óta érintetlen állapotban vannak, és csak így érnek ennyit.

A játék egyébként azért is számít Szent Grálnak a gyűjtők körében, mert egy ritka Mario ábrázolás látható rajta. A Bros felirat baloldalon, alatta átfedésben Mario kesztyűjével nagyon ritka. Nem is tudták, hogy létezik ilyen kiadás.

Persze most a kérdés az, hogy melyik játék fogja megdönteni az eladási rekordot. Vagy ez marad örökre a világ legértékesebb videojáték példánya?

https://leet.hu/?s=glorious&post_type=product

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×