Mélyre kell nyúlni abban a bizonyos zsebben.

Manapság már szinte minden technikai újdonság esetén készlethiánnyal kell számolnunk, mintha a gyártók egyáltalán nem számítottak volna a nagy keresletre. Sajnos az új PlayStation 5 esetén is hasonló helyzet áll fenn, épp ezért a Sony ezúttal kizárólag az online értékesítési csatornák mellett döntött, ugyanakkor azt is elárulták, hogy egy ideig nem igazán változik a helyzet készlet ügyben.

Nos, emiatt páran máris úgy gondolták, itt az ideje nagyot szakítani és többszörös áron kezdték el hirdetni az eBay-en az előrendelt készüléküket. Természetesen az eredeti árnál jóval magasabb árcéduláért lehet így hozzájutni a Sony új konzoljaihoz, aminek valószínűleg nem túl sokan örülnek.

Ameddig az ajánlott fogyasztói ár külföldön 400, illetve 500 dollárt kell kifizetnünk a konzolokért, addig hazánkban a digitálisért 149 990-es, a lemezes verzióért pedig 184 990 forintos árcédulát határozott meg a Sony. Ennek ellenére jól látható, hogy egyesek 320-350 ezer forint környékén árulják az új PlayStationjüket, viszont egyesek 500-600 ezer forintos árcédulát határoztak meg, de csak remélni tudjuk, hogy ennyit már senki nem fizet érte.

A hazai helyzet / Kép: Hardverapro

Noha hazánkban csupán november 19-én kezdődik meg a hivatalos értékesítés, páran már most, előre felkínálják a berendelt konzoljukat. Itt jellemzően 200-300 ezer forint között mozog egy PlayStation 5, azaz 50-150 ezer forinttal kell többet kifizetnünk az üzletért. A napokban valószínűleg tovább bővül majd a kínálat. Az biztos, hogy annak nincs most könnyű dolga, aki előrendelés nélkül szeretne lecsapni az új PlayStationre. Maradhatunk a várakozás mellett, vagy pedig mélyen be kell nyúlni a pénztárcánk belsejébe.

Ezt láttad már?

 

×