Egy World of Warcraft játékos úgy gondolta, egy zongorával irányítva is simán lenyom egy raidet Azeroth világában. Sikerült is.

A World of Warcraft 2004-ben jelent meg, és azóta is alapcím maradt a videojáték-világban. Miközben sokan már unalmukban a Shadowlands kiegészítő teljes megjelenésére várnak, mindig vannak játékosok, akik valami újat tudnak mutatni.

Egy játékos most olyan raidbe kezdett, amely során egy zongorával irányította a játékot.

Igen, az utóbbi időben rengeteg különleges irányítási módot láttunk egy-egy játéknál. Volt, aki dobbal játszotta Dark Soulst, vagy éppen banánokkal, vagy szájjal. A World of Warcraft állítólag pont azért nem jelenthet meg konzolokon, mert az irányítást nagyon nehéz lenne megoldani kontrollerrel. Ugyanakkor mai főszereplőnk, Pzl nem is szokványos kontrollerrel, hanem egy zongorával játszotta a híres MMORPG-t.

 

Ezt úgy tudta megoldani, hogy az elektromos zongora billentyűit és a pedálokat egy-egy játékbeli parancshoz rendelte. Ezeket megtanulva pontosan tudta, hogy mikor melyik billentyűt kell lenyomni. Bármennyire is azt hinnénk, egy WoW raid nem ad ki ilyen módon egy menő dalt. Inkább hangok hallhatók minden egyes mozdulat, varázslat nyomán.

Érdemes megnézni Pzl többi videóját is a csatornán, ahol látható, hogy több hasonló kihívást is vállalt már különböző vezérlőkkel, mint a dob, a villanykapcsoló vagy a mobiltelefon.

Nem tudjuk azt ajánlani, hogy mindenki vegyen egy elektromos zongorát a Shadowlands-hez, szórakozásnak viszont teljesen jó lehet megnézni a videót. A Shadowlands kiegészítő november 23-án érkezik.

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×