Az Assassin’ Creed Valhalla már most 2020 top 20 legjobb játéka között van. A kritikusok szerint a játék az egyik legjobb cím a franchise-ban.

Miután az Assassin’s Creed Valhalla előzetes tesztjeinek embargója lejárt, a legtöbb oldal értékelése alapján már látható a kritikusok egyöntetű véleménye. Úgy tűnik, hogy a Ubisoft játéka felülmúlta a várakozásokat, hiszen már most több pontot kapott, mint több korábbi cím a franchise-on belül.

A Metacritic összesítése szerint a Valhalla az egyik legjobb AC játék, egyúttal 2020 18. legjobb játéka.

A Metacritic oldalán tehát már most megtekinthetők a pontszámok, illetve a vélemények a játékról. A PC-s verzió esetében az Assassin’s Creed Valhalla 86 pontot szerzett. A korábbi Origins például szintén PC esetében 84 pontot tudhatott magénak.

 

Ha a PC-s változat értékeléseit jobban kibontjuk, láthatjuk, hogy volt olyan tesztelő, aki rögtön 100 pontot ítélt oda a játéknak. A GamingTrend szerint „az Assassin’s Creed Valhalla az idei legjobb nyílt világú RPG. Színes világot lehet felfedezni, a harc és a lopakodás kifizetődő, és van tennivaló a viking világban”. Nem mindenki volt persze ilyen bőkezű: a PCGamer 92 ponttal jutalmazta a Valhallát, a TheGamer pedig 90 ponttal.

Érdekesség, hogy az Xbox Series X változat szintén magas pontszámot ért el (85), ám valamiért a játék a jelenlegi generációs konzolokon nem ért el ekkora sikert. A PS4 változat 84, az Xbox One változat pedig 81 pontot ért.

Az viszont kétségtelen, hogy az Assassin’s Creed Valhalla ezekkel az értékelésekkel máris a 18. lett 2020 legjobb játékai között. A kritikusok értékelése csupán egy dolog, a játék leginkább a közönség előtt vizsgázik majd. A cím hivatalosan holnap, azaz november 10-én jelenik meg, pontosan akkor, amikor az Xbox Series X és S is.

Legalábbis azok számára, akik újságírók, vagy akik az előrendelést időben megkapják. Hamarosan érkezik a Leet.hu tesztje is az Assassin’s Creed Valhalláról. Vajon Cloud hány pontot ad majd?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×