Kínos szituáció.

Az Apple évről-évre előáll egy új iPhone-nal, ezzel együtt rengeteg újdonságot mutatnak be. Egy biztos pont a processzor teljesítményének növekedése, amit mindig alaposan ki is hangsúlyoz az Apple. Immáron egy 5 nanométeren gyártott 6 magos Apple A14 Bionic chip gondoskodik az iPhone 12 teljesítményéről, ami az Apple állítása szerint még energiatakarékosabbra sikeredett.

A kérdés csupán az, hogy a kisebb akkumulátor ellenére is képes-e felülmúlni az iPhone 11 üzemidejét? Nos, ez a PhoneArena tesztjéből derült ki, ami igencsak felemás eredménnyel zárult.

Játék közben például kétszer olyan gyorsan merül az iPhone 12 és iPhone 12 Pro, az elődhöz képest.

Játékteszt / Kép: PhoneArena

Ameddig az iPhone 11-gyel akár 7 és fél órát is tölthettünk játékkal, addig az új iPhone 12 már csak 3 órát és egy percet bír, ahogyan az iPhone 12 Pro is. Mindemellett a nagy konkurensek közül a Samsung Galaxy S20 7 óra 43 percet bír, a Galaxy S20 FE pedig 8 óra 29 percet húzott egyetlen töltéssel.

Böngészéssel töltött idő / Kép:PhoneArena

Amint viszont kevésbé megterhelő feladatot kap a SoC, úgy egyből megnő az üzemidő is. Böngészés közben már sokkal jobb eredményt produkált az új iPhone. Mindkét készülék esetén több, mint 12 és fél órát bírt az akkumulátor, ellenben az iPhone 11 egy órával rövidebb ideig húzta, az iPhone 11 Pro pedig csupán 8 óra 41 percet húzott.

Tovább színesíti a képet, hogy a YouTube tesztekben szinte nem volt eltérés. Itt az iPhone 11 vitte a pálmát pár perc előnnyel. Ezek alapján érdemes kétszer is átgondolni az iPhone 12 vásárlást, főleg, ha valaki kizárólag játékra használná. Vagy érdemes beszerezni egy powerbankot is a telefon mellé.

Az iPhone 12 Pro vs Galaxy Note 20 Ultra sebességtesztet láttad már?

Lássuk ki a gyorsabbI – iPhone 12 Pro vs. Samsung Galaxy Note20 Ultra

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×