Rengeteg magányos fiatal sétál az utcán anélkül, hogy megfoghatná bárki kezét. Erre nyújt most megoldást a robotkéz.

Bármennyire is furcsa, Japánban a fiatalok magányosak. Az országban egyre nagyobb probléma az elidegenedés, a fiatalok magányos életmódra rendezkednek be. Az országban a társadalom elöregedése egy általános társadalmi probléma. Az állam többek között már azzal is próbálta segíteni a helyzetet, hogy pénzt fizetett fiataloknak a randizásért. Miközben az ismerkedés továbbra is nagyon nehezen megy, rengeteg a magányos fiatal.

Számukra most létrehoztak egy robot barátnőkezet.

A Gifu Egyetem mérnökökből álló kutatócsoportja (Koshiro Shiraki, Toru Notsumata, Moeka Miki és Takeru Mushika) szerint valóban igaz, hogy néhány ember számára nagyon nehéz barátnőt találni.

 

Most kitaláltak egy különös módszert arra, hogy a magányos emberek könnyebben átéljék azt, hogy egy lány kezét fogják. Ahogy az a fenti videóban is látszik, egy önálló projektként készítettek egy robotkezet. A neve: Osampo Kanojo (sétabarátnő), avagy angolul My Girlfriend in Walk.

Ám a helyzet az, hogy ez nem csupán egy robotkéz. Az Osampo Kanojo ugyanis nem kevesebb, mint hét kulcsfontosságú tulajdonsággal rendelkezik.

  • A külső burkolat puha és hajlékony gélből készült, hogy a női kéz gyengédségét szimulálja.
  • Van benne egy belső nyomásérzékelő, így amikor megszorítod, a motorok aktiválódnak és a kéz visszaszorít.
  • Ha egy barátnővel sétálunk, nem biztos, hogy mindig tökéletes együtt lépünk vele. Ezért az Osampo Kanojo merőleges a csuklóra. Ha túl gyorsan megyünk, a motorok visszahúzzák a kart, mintha lehagynánk a barátnőt. Bár ez kellemetlennek tűnhet, valójában azt az érzést kelti, hogy valaki tényleg sétál velünk.
  • Az Osampo Kanojo belső fűtőrendszerrel rendelkezik, így a tenyérből és az ujjakból sugárzik a meleg.
  • Mivel az emberi kéz nem száraz, ezért egy nedves szövetdarabot lehet helyezni az Osampo Kanojo belsejébe. Amikor a fűtés aktiválódik, a kis pórusokon keresztül kiáramlik az izzadtság.
  • Mivel egy barátnő séta közben hangokat is ad, ezért az okostelefon applikáció a virtuális barátnő lépéshangjait is lejátssza, légzés, szuszogás, ruhahang kíséretében.
  • Az Osampo Kanojo belsejében női ruha-és samponillat is helyet kapott, így a frissen mosott haj és ruha finom aromája érezhető.

Igazából a rendszert úgy tervezték, hogy akár férfi kéz is készülhet belőle. A fejlesztők célja ezzel az, hogy kissé enyhítsék a magány érzését, miközben a koronavírus-járvány miatt most még nehezebb ismerkedni.

Neked kéne egy ilyen robotkéz?

 

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×