Az ember azt hinné, hogy ha egy tartalomgyártó az egekig mászik a ranglétrán, már semmi sem lesz szent neki. Pokimane rácáfolt erre.

Az ember azt hinné, hogy ha egy tartalomgyártó az egekig mászik a ranglétrán, már semmi sem lesz szent neki. Imane „Pokimane” Anys viszont a napokban sokak szerint rácáfolt erre. A híres videós olyat tett a Twitch csatornájával, amire kevesen számítottak volna.

Streamerkedésből megélni egyáltalán nem könnyű. Hihetetlenül sok időt kell rááldozni, na meg azt is figyelembe kell venni, hogy ha az ember a legnagyobbak között szeretne szerepelni, bizony az élete is egy kirakodóvásár lesz. Az online celebek új generációja a szemünk előtt élik az életük, s sokan mindezt azért csinálják, hogy szórakoztassanak minket.

Teljesen mindegy, hogy elismerjük-e őket a társadalom hasznos elemeinek, vagy sem, a befektetett munkát mindenképpen érdemes értékelni. S bár sokaknak új még ez a szegmens, mára már egyre többen látják meg benne a lehetőséget. A napokban például több amerikai politikus is a videojátékok és a streamek irányába fordult, amikor arról volt szó, hogy a fiatalabb rétegek között is szeretnék népszerűsíteni a szavazást, na meg fejleszteni a politikai érzékenységet.

Pokimane, mint úttörő?

A legjobbak tehát ugyan jól megélnek a videózásból, viszont ennek hatalmas ára van. Visszatérve a „Twitch királynőjére”, joggal gondolnánk ezután, hogy ha az életüket a nézők elé tárják, legalább rendesen meg is szeretnék szedni magukat.

Pokimane hetekkel korábban azért került be a az internetes kultúrával is foglalkozó magazinok hírei közé, mert szembe ment ezzel az elmélettel. Arra kérte a nézőit, hogy

álljanak le azzal, hogy ingyen osztogatnak dolgokat videósoknak, inkább fordítsák magukra a pénzüket, vagy ajánlják fel a „felesleget” jótékony célra.

Természetesen egy ilyen kijelentésnek komoly médiavisszhangja lett, sokan támogatták a streamert, viszont voltak olyanok is, akik csapdát szimatoltak. Utóbbi kategóriát olyan felhasználók erősítették, akik szerint ezt csupán azért mondta a kanadai híresség, hogy ezzel még több figyelmet kapjon és több bevételt szerezzen.

Megkötések a reform érdekében

 

S míg ez egy kicsit erős, sajnos az ilyesmit sosem lehet kizárni a médián belül. Bár valószínűleg ebben az esetben igen, ugyanis Imane Anys újonnan limitálta az adományokat a hivatalos Twitch csatornáján. Most már nem lehet, csak maximum 5 dollárt felajánlani neki, a nagyobb összegek már nem mennek el a számlájára.

Természetesen ő maga sem szeretné elvágni magát a bónusz bevételtől, viszont ez egy megsüvegelendő lépés a részéről. Így a nézői tényleg csak kisebb összegekkel fogják tudni csak támogatni, s magukra is fog jutni bőven. Fontos ezt kiemelni, ugyanis sajnos sok olyan internetes felhasználó van, aki ilyen téren nem képes kontrollálni magát és fejvesztve dobálja szét a pénzét azok között, akiket bálványoz. Egy ilyen lépés pedig ha csak megtizedeli az ilyen jellegű adakozókat, Pokimane küldetése már sikeresnek tekinthető.

Kisebb csatornák felemelkedése

Mivel Pokimane tökéletesen tisztában van azzal, hogy a legnagyobbak egyike a Twitch platformján, valószínűleg azt is jól tudja, hogy számára nem kardinális a donate-rendszer. Cserébe vannak olyan csatornák, amelyek fennmaradásához elengedhetetlen lehet pár ajándék dollár időnként. Poki a limitjével arra is ösztönzi a követőit, hogy ha feltétlenül nagyobb összegeket szeretnének beleforgatni az iparba, akkor azt elsősorban a kisebb csatornák támogatásával tegyék, ne a legnagyobbak zsebét tömjék még tovább. Ez egyébként a platformnak és a streamer kultúrának is jót tenne, ugyanis a verseny, mint olyan mindig is a minőség fejlődésével járt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×