A csalók már most arra készülnek, hogy lealázzanak másokat a játékban. A Black Ops Cold War sem lesz mentes a csalóktól.

Minden nagyobb online multiplayer játék vonzza a csalókat, ami gondolom senki számára nem meglepő. Még az olyan egyszerű játékokban is képesek csalni, mint a Fall Guys. Bár ott minden csalót egy szigetre száműztek a fejlesztők. Még a következmények ismerete sem akadályozta meg a cheatereket abban, hogy csaljanak a Black Ops Cold War bétaidőszaka alatt.

Létrejöttek tehát a csalást áruló oldalak is, hogy előre felkészítsék a csalókat a játékra.

Alig két hónappal ezelőtt az Activision beperelte a „cheat making” vállalkozást olyan csalószoftverek létrehozás miatt, melyekkel a játékosok tisztességtelen előnyhöz juthatnak a Call of Duty játékokban. Miután a csalások már nem működtek, a vásárlók visszakérték a pénzüket. Persze nem ez volt az egyetlen oldal, melyet az Activision betámadott.

Ennek ellenére kétségtelen, hogy a csalások készítése és eladás rendkívül jövedelmező üzlet. A Vice szerint már most számos olyan weboldal létezik, ahol a Cold War-hoz lehet venni csalásokat.

Az egyik fejlesztő azt állítja, hogy olyan csalást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a játékos egyszerűen csak mozogjon, a csalás minden mást (célzás, lövés) elvégez helyette. A mozgáson kívül semmi mást nem kell tenni. Az ilyen oldalak szerint egyébként nem mindegy ki hogy használja a csalást. Ha valaki lebukik vele, az azért van, mert a játékos túl nyilvánvalóan használta azt.

 

Az Activision azonban készen áll a csalók érkezésére, és minden csalásra, ami megjelenik a Call of Duty: Black Ops Cold War-ban. Persze jó kérdés, hogy milyen gyorsan észlelik majd ezeket a csalásokat. Reméljük, hogy minden csaló nagyon gyorsan megkapja a büntetését.

Milyen érdekes, hogy már a játék megjelenés előtt kialakult egyfajta feszült (hidegháborús) hangulat az Activision és a csalók között. Erről még biztos sokat hallunk majd.

Neked elveszik a kedved a csalók?

https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×