A CD Projekt RED olyan tökéletes játékot szeretne, hogy hajlandóak többször is késleltetni a játékot ennek biztosítása érdekében.

A CD Projekt RED-nek egyetlen nagy célja van a Cyberpunk 2077 megjelenésével: egy nagyon magas színvonalú, generációmeghatározó játék elkészítése. Ennek elérése érdekében pedig a stúdió gyakorlatilag bármire hajlandó. Készek arra, hogy a fejlesztőket heti 100 órán keresztül dolgoztassák, képesek a legkülönbözőbb technológiákat bevetni, és hajlandóak háromszor is késleltetni a játék megjelenését.

A CD Projekt RED célja, hogy a Cyberpunk 2077 tökéletes legyen. Ezért is késik a játék.

Metacritic

Michał Nowakowski, a CD Projekt RED egyik vezetője egy nemrégiben tartott befektetői tájékoztató alkalmával érdekes kijelentést tett a Cyberpunk 2077 legutóbbi késével kapcsolatban. A kiadó szeretné, ha a játék annyira jó lenne, hogy elérje a Metacritic több mint 90-es értékelését.

A Witcher 3 több mint 90-es Metacritic besorolással rendelkezik, és 2015-ös megjelenése óta minden évben növelte a CDPR bevételeit. Korábban a kiadó azt nyilatkozta, hogy a Cyberpunk 2077 a The Witcher 3-nál is jobb és sikeresebb lesz.

„Ami a Metacriticet illeti, mindig egy 90 pluszos játék elkészítése a cél. Valójában ez a megjelenés elhalasztásának legfőbb oka” – mondta Nowakowski. „Inkább szégyelljük magunkat most, mint azután, hogy a játék megjelent. Szeretnénk még csiszolni rajta.”

Nyilvánvalóan a cél tehát az, hogy mindenki tökéletes játékot kapjon, még akkor is, ha később, mint azt ígérték.

Platformok

A késés másik oka az az optimalizálás, mely ahhoz szükséges, hogy a játék minden platformon tökéletesen fusson. Jelenleg a CD Projekt RED 9 platformon jelenteti meg a címet, ami nem kis feladat.

  • PS4
  • PS4 Pro
  • Xbox One
  • Xbox One S
  • Xbox One X
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S
  • PC
  • Stadia

A CD Projekt RED pontosan tisztában volt azzal, hogy ennek a projektnek a fejlesztése azzal jár, amit most tapasztalunk. Az 5-6 éves fejlesztés, a sok késés, a 100 órás munkahét mind a kiváló minőséget szolgálja.

A CDPR eddig több mint 121 millió dollárt költött a Cyberpunk 2077 fejlesztésére. Ez magában foglalja a csúcskategóriás játékmotor-technológia létrehozását, amely a játék élő, lélegző városát hajtja.

Jelenleg persze nem lehetünk a Cyberpunk 2077 tökéletességében biztosak. Ki kell várni a december 10-ét.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×