Nagyon érdekes éven lesz túl hamarosan a CD Projekt RED, illetve a Cyberpunk 2077. Minden idők egyik legnépszerűbb olyan játéka lett, ami a megjelenés előtt ért nagy sikert. Máris hatalmas rajongótábora van, rengeteg várják, számtalan merchandise termék látott már napvilágot. A játék megjelenését viszont folyamatosan eltolták, ami kezdi kissé felbőszíteni a rajongókat.

A Cyberpunk 2077 eredetileg az év elején jelent volna meg, azóta pedig több alkalommal is eltolták a várva várt dátumot. Legutóbb néhány napja derült ki, hogy a november 19-i dátum is csúszik: a játék decemberben 10-én érkezik. Ennek eredménye az lett, hogy a játékosok egy része halálosan megfenyegette a fejlesztőket. Azokat a fejlesztőket, akik állítólag

jelenleg napi több mint 14 órát (olykor 16) dolgoznak, heti nagyjából 100 órát.

Ebből sejthető, hogy elképesztően nagy lehet rajtuk most a nyomás, a stresszt valószínűleg csak tovább fokozza az említett fenyegetősdi. Ugyanakkor valamilyen szinten az is érthető, ha a játékosok kiakadnak. Van, aki már jó régen előrendelte a játékot, a pénzéért pedig majd egy éve nem kapott játékot. Akármennyire is tiszteljük a CD Projekt RED munkásságát, azt gondolom, hogy mindennek van határa..

Úgy tűnik, annak ellenére, hogy a Cyberpunk 2077 aranylemezes lett, még mindig sok a munka. A legutóbbi csúsztatás a kompatibilitási követelmények miatt következett be, mivel a fejlesztőknek biztosítaniuk kell, hogy a játék 7 különböző platformon működjön. Öt konzolon, PC-n és Stadián.

A fejlesztők egyébként a koronavírus-járvány miatt otthonról dolgoznak, ami szintén megnehezíti a folyamatokat. Ahogy arról a Bloomberg munkatársa beszámolt, a 100 órát dolgozó munkatársak némelyike borzasztó állapotban van. Ez persze nem ritka a játékiparban. Nekünk ehhez képest csak annyi a dolgunk, hogy várunk, majd játszunk, amikor megjelenik.

Olyan játékot készíteni, mint a Cyberpunk 2077 elképesztő megterhelés egy csapat számára. Így is csoda, hogy a világméretű járvány idején csinálják. Gratulálunk és kitartást a fejlesztőknek!

A Cyberpunk 2077 2020. december 10-én jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra, PC-re és a Stadiára, majd később Xbox Series X-re, S-re, valamint PS5-re.

Nemsokára itt a Cyberpunk 2077, Te már felkészültél?

 

https://www.facebook.com/groups/cyberpunkhungary/

×