League of Legends

Több League of Legends hőst is átdolgozott a Riot a Wild Rift miatt

A Riot Games május 29-én egy rövid stream keretein belül mutatta be a League of Legends: Wild Rift alfacsomagját. A fejlesztők elárulták, hogy a kiemelt régiókban már megkezdték az új játék tesztelését. A Wild Rift lényegében egy mobilos – és később konzolos – verziója a PC-n már évek óta domináló LoL-nak. Ám mivel telefonjainkra készül elsősorban, változtatni kellett néhány játékelemen.

 

Az azóta már bétát is elérő játék alapjaiban ugyan hasonlítani fog a nagy testvérre, viszont rengeteg minden máshogy fog működni. Lesznek olyan spellek, amik ugyan névlegesen hasonlítani fognak, a hatásuk teljesen más lesz. A szörnyek összeegyeztethetetlenül máshogyan fognak működni, sőt pár karakter is kap újabb lehetőségeket. A rangsorolt rendszerről nem is beszélve, ami a Wild Rift esetében egy teljesen új megközelítése lesz a funkciónak.

Fejlődő jungle

A Wild Riftben újszerű neutrális szörnyek kerültek a fák közé. A játék elején a jól ismert Blue és Red szörnyek várnak majd minket, ám ahogyan halad előre a játék, ezek továbbfejlődnek és erősebb buffokat szolgáltatnak. Ugyanez a helyzet az elemi sárkányokkal is. A Wild Rift esetében az Elder Dragon egy adott típus legerősebb példánya lesz, felturbózott hatással.

“Új” Smite

Igazán jó junglerből kevés van a játékban. Ha pedig találunk egy tehetséges játékost, foggal-körömmel igyekszünk a csapatunk közelében tartani, ugyanis aranyat érnek. Legfőbb fegyverük a Smite, amit a neutrális szörnyek gyors legyőzésére használnak. Minél több időt töltenek a dzsungelben, annál nagyobb az esély arra, hogy effektív segítséget kapunk tőlük. A PC-s verzióban viszont nekik is folyamatosan a bázisba kell járkálniuk, ha fejlődni szeretnének. A Wild Riftben viszont kaptak egy új lehetőséget, négy nagyobb jungle camp után automatikusan fejlődik a Smite-juk.

Teljesen új Ranked rendszer

A Riot Games bejelentette, új irányból fogják megközelíteni a rangsorolt meccseket a Wild Rift esetében. Akik játszottak a League of Legends Ranked módjával, azok tudják, hogy ott egy LP rendszeren keresztül szerzünk magunknak pontokat és mászunk meg ranglétrákat. Ha elérünk 100 pontot, esélyt kapunk a fejlődésre.

Nos, mindez a Wild Rift esetében csupán Diamond (Gyémánt) szinttől fog elkezdődni, s Victory Pointnak (VP) fogják hívni a pontokat, amiket szerzünk. Addig viszont úgynevezett Markok (Jelzők) lesznek a legfőbb barátaink.

Irontól (Vas) egészen Emeraldig (Smaragd) – a Wild Riftben kaptunk egy plusz rangot Platinum (Platina) és Diamond közé – Markokat kell majd gyűjtenünk a fejlődéshez. Minden szintnek meg lesz a megfelelő mennyiségű Markja. Silver IV-ben (Ezüst IV) például három Markot kell majd szereznünk ahhoz, hogy esélyt kapjunk a fejlődésre. Minden győzelem egy Markot jelent, vagyis ha Silver IV-ben nyerünk három meccset, a negyedik győzelem már fejlődést fog eredményezni.

A papíron rettentően nehezen mászható rangsorolt rendszert egy Fortitude (Kitartás) jelző fogja megkönnyíteni. Ez ugyanis lehetővé teszi majd számunkra azt, hogy a vesztes meccseken ne bukjunk Markot, vagyis folytathassuk a mászást. Fortitude pontokat folyamatosan kapni fogunk a teljesítményünk után.

Nem lesz viszont lehetőségünk több fajta Queue-ban indulni, teljesen mindegy, hogy szólóban, vagy csapattal akarunk nekivágni a Ranked témának, mindenki egy helyre lesz ömlesztve. Sőt, a pozícióválasztás is kikerült a Wild Riftből, Draftolni viszont fogunk tudni.

Több League of Legends hős is új formában tér vissza

Jelenleg több, mint 150 hőssel lehet elmerülni az akcióban a PC-s verzióban. Érthetően ennyi karakter nem fog beleférni a Wild Rift startjába. A hősöket lépcsőzetesen fogja megjeleníteni a fejlesztőcsapat. Idővel biztosan összeér majd a két verzió, de valószínűleg ez csak évekkel később történik majd meg. Kezdetben összesen 43 LoL hős lesz játszható a Wild Riftben.

 

Az olyan hősök például, mint Shyvana, vagy éppen Soraka, akik egyébként nyugodtan kaphatnának VGU-t a PC verzióban, a Wild Riftben átalakított formában fognak bekerülni. Az összes hős friss Splash Arttal fog rendelkezni és mindegyikhez két felturbózott skin is érkezni fog. Ahol pedig kellett, a játékmenet mellett az animációkat is frissítette a Riot Games. Vagyis jelenthetjük, hogy a korábban már ismert 43 hős minden esetben tud majd újat mutatni.

A játék még mindig csak a tesztfázisát éli. A szélesebb körű tesztelés Európában még idén decemberben, Észak-Amerikában jövő év elején kezdődik.

Cloud

Korábbi cikkek

Egy elfeledett 90-es évekbeli FPS shooter most komoly frissítést kap

2024.04.02. - Doom, Half-Life, Quake. A 90-es évek mozgalmas évtized volt az FPS játékok tekintetében,…

15 perc telt el azóta...

Így nézd meg, hogy a Windows 10 / 11 hány pontot ad a gépedre

2024.04.02. –A legtöbb PC felhasználó örömszerzés céljából állítja össze az éppen aktuális számítógépet. Az emberekben azonban…

45 perc telt el azóta...

Nagyobb eséllyel lesz beteg, aki kocsma, vagy étterem mellett lakik

2024.04.02. - Mind tudjuk, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés. Fontos, hogy minden, az egészséges…

1 óra telt el azóta...

Horrorjátékok is búcsúznak az Xbox Game Pass kínálatából áprilisban

2024.04.02. - Miközben minden Xbox Game Pass előfizető nagyon várja már az érkező játékok bejelentését,…

1 óra telt el azóta...

Legrosszabbkor merül a kontroller? Az Xbox megoldhatja a problémát

Gábor János 2024.04.02. - Te is rendszeresen úgy jársz, hogy várod a nap végét, amikor…

2 óra telt el azóta...

Nem áprilisi tréfa volt a kacsákkal lövöldözős túlélőjáték, a Duckside

2024.04.02. - Nem is olyan rég még azért voltam megőrülve, mert kiderült, hogy tényleg készül…

3 óra telt el azóta...