Néha szeretnek a játékosok idegeivel játszani a Fortnite Battle Royale fejlesztői. Összegyűjtöttünk öt átverést a játék első három évéből.

Az Epic Games látszik, hogy imádja fejleszteni a Fortnite-ot. Már több, mint három éve aktív az ingyenes Battle Royale, s mind a mai napig érkeznek bele a jobbnál jobb tartalmak. Ezek ráadásul nem holmi unalmas kozmetikai csomagok, a részletgazdagság még mindig az egyik legkomolyabb fókuszpont.

Lehetséges, hogy változnak a nagyobb területek és elsősorban arra koncentrálnak a fejlesztők, hogy bevételt szerezzenek, ám ezek mellett mindig van egy kis játékosság a formulában. Egy-egy elrejtett részlet, ami egy későbbi, nagyobb eseményt vezet fel. Vagy csak egy aprócska poén, amivel szórakoztatják magukat a fejlesztők.

És ha már az önmaguk szórakoztatásánál járunk. Nem egyszer fordult már elő, hogy az Epic Games dolgozói rendesen megtréfálták a játékosokat. Felvázoltak valamit, amire teljesen rápörögtek a rajongók, majd nemes egyszerűséggel elengedték az egészet. A tréfás, becsapós megoldásokból most készítettünk is egy listát.

Íme a Fortnite történetének öt legnagyobb átverése:

Asztronauta az égből

Nem is olyan régen, a Chapter 2 harmadik szezonja során, a játékosok megszerezhettek maguknak egy furcsa karaktert a Battle Pass-ből. Sonia egy űrhajós volt, aki egyáltalán nem illett a szezon tematikájába. Olyannyira nem, hogy amikor kiderült, a karakter köré küldetéseket is szőtt a kiadó, igencsak felcsigázott mindenkit a hölgy jelenléte. Vajon milyen szerepet kap majd a történetben? Mit jelent a becsapódása? Ha segítünk megjavítani az űrhajóját, akkor mi fog történni?

Nos, lehetséges, hogy ez egy elhamarkodott kijelentés, de jelenleg úgy tűnik, hogy semmi sem fog történni. A megjavított űrhajó elrepült, azóta pedig semmit sem hallottunk se Soniáról, sem pedig a társáról.

Ghost és Shadow háborúja

Szintén a Chater 2 során történt, hogy megérkezett egy szezontematika, ami egy hatalmas bandaháborút vázolt fel a Fortnite világában. Az egyik oldalt látszólag Midas, a másik oldalt pedig Chaos Agent irányította. Legalábbis ezt hittük az emblémák alapján.

Aztán ahogyan haladt előre a történet, kiderült, hogy mindez csak egy álca volt. Midas igazából a Vihar ellen küzdött, annak megállítására készítette el a Doomsday Device-t is. A tettei alapján legalábbis ez lehetett a vezető fő terve. Többet nem tudtunk meg róla, ugyanis a szezonzáró esemény után felfalta egy cápa, s csak a napokban tért vissza, mint a Fortnitemares főszereplője.

Viszont ami biztos, hogy lényegében nem sok értelme volt a Shadow-Ghost ellentétnek.

Hősök a gonosztevők ellen

A régi motorosok még emlékezhetnek egy Shadow-Ghost jellegű átverésre. A Fortnite negyedik szezonja első ránézésre egy igazi kuriózumnak tűnt, szuperhősök csaptak össze a gonosztevőkkel. Viszont minél inkább előrehaladtunk a történetben, annál inkább látszott az, hogy itt valami nincs rendben.

Végül kiderült, hogy ez csak egy átverés volt, a hősök és a gonosztevők csupán egy film szereplői, az általunk kedvelt karakterek pedig igazából csak színészek.

Tilted Towers bukása

Tilted Towers volt a Fortnite Chapter 1 legkedveltebb és legkaotikusabb helyszíne. Olyannyira ikonikus volt, hogy sokszor azzal riogatták a játékosokat, hogy a terület megsemmisül és kikerül a játékból. Természetesen tömegek kezdtek el tüntetni mindez ellen online, amit csak tetézett, hogy a játékban elkezdtek megjelenni olyan táblák, amik a város pusztulását jósolták meg.

Több mint 8 szezonon keresztül húzták a játékosok agyát a fejlesztők, s amikor már mindenki azt hitte, hogy úgyse fog történni semmi Tilteddel, megtörtént a baj. Egyedül az az épület maradt talpon, ami egyébként folyamatosan építés alatt állt a játék megjelenése óta…

Fortnite X IT 2

Hatalmas hype volt anno a híres horrorkönyv második részének filmadaptációja körül. Az „Az 2” még a Fortnite fejlesztőinek figyelmét is felkeltette. Olyannyira, hogy a játékban elkezdtek megjelenni a csatornákból kikandikáló piros lufik. Mindenki azt hitte, hogy ez egy nagyobb kollaboráció érkezését jelzi előre, majd hatalmasat csapódtunk. Nem, hogy Pennywise Outfit, de még csak egy Az-os matrica sem érkezett a játékba.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×