Az Epic Games a legutóbbi Fortnite Battle Royale frissítésben a Combat Shotgunnak adott egy kisebb erősítést. Megnéztük, hogy ez mire lesz elég jelenleg.

Biztos vagyok benne, hogy azok közül, akik korábban rendszeresen használták a Combat Shotgunt, többen megörültek, amikor kiderült, hogy a fegyver visszatér a Nexus Wars során. Én személy szerint azonnal rávetettem magam régi kedvencemre, ám arra lettem figyelmes, hogy sokkal kevésbé effektív a közelharci puska, mint anno.

Mint kiderült, nem az én emlékeimmel volt baj, a Combat Shotgun tényleg nem teljesített úgy, ahogy korábban. Az Epic Games pont emiatt a legutóbbi, v14.30-as frissítésben erősítette a fegyvert, hogy legalább hasonlóképp működjön, mint pár szezonnal ezelőtt.

Persze a fegyver „gyengesége” nemcsak a statisztikákban, hanem a játékosok játékstílusában is keresendő. Ma már köszönőviszonyban sincs a meta a régebbi időkhöz képest, így akarva akaratlanul sem tudott olyan effektív lenni a Combat, mint mondjuk a kilencedik szezon környékén, amikor először megjelent.

Az új verzió, viszont biztosan sokaknak elnyeri majd a tetszését.

Egy arany Combat Shotgun középtávról képes 62 sebzést mérni fejre. Ez közelről 94 sebzést jelent. S mivel a Combat egy rettentően gyors fegyver, ami képes akár kettőt is lőni egy másodperc alatt, azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy mennyire halálos a jó kezekben.

New Combat Shotgun balance changes (55 –> 63 damage)
byu/Latif_12 inFortniteCompetitive

Csak, hogy válaszoljak is a címben feltett kérdésre: Véleményem szerint most sokkal inkább megéri Combat Shotgunt ragadni, mint a szezon elején. Könnyedén el tudom képzelni, hogy több profi is váltani fog, ám nem azért, mert hihetetlenül erős lett (mert nem ez a helyzet), hanem mert jobban illik a játékstílusukhoz. Összességében tehát az új Combat Shotgun egy kiváló alternatíva lett, viszont ennél biztosan nem több. Jelenleg bármelyik Shotgun használható, a buffal csak azt érte el az Epic Games, hogy ne legyen egy biztos utolsó a ranglétrán.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×