A cég közleményben reagált.

Ahogyan a korábbi Ryzen 5000 kompatibilis alaplapokról szóló cikkünkben említettük: egy ASUS Crosshair VII Hero alaplap tulajdonos maga is szemezett az új Zen 3 architektúrával. Viszont az AMD közleménye szerint csak bizonyos AMD 400 chipsettel rendelkező alaplapok kapják meg a támogatást, azaz minden gyártó maga gondoskodhat a friss BIOS-ról a korábbi modellek esetén.

Mivel nem volt túl nagy szakadék az AMD 400 és AMD 500-as chipset esetén, így csak kevesen váltottak, épp ezért komoly érvágásként csapódott le a történet, miután az ASUS ügyfélszolgálat azt javasolta a vásárlónak, hogy inkább vásároljon egy újabb alaplapot. Miután pedig nagy port kavart külföldön a hír, így az ASUS hivatalosan is reagált:

Az ASUS biztosítani fogja a megfelelő frissített BIOS-t az X470 és B450 chipsettel rendelkező alaplapok tulajdonosainak. Az AMD jelenlegi ütemterve alapján 2021 januárjában várhatóak a friss AGESA kóddal rendelkező BIOS-ok.

Jó hír tehát, hogy az ASUS ügyfélszolgálat félretájékoztatott ezúttal. Az X470 és B450 chipsettel rendelkező ASUS tulajoknak így nem kell aggódniuk, a rossz hír viszont, hogy amíg az AMD 500 chipsettel rendelkezők már novemberben kiélvezhetik az új Ryzen szériát, addig a korábbi lapok esetén 2021 januárjáig kell várni mindezzel.

A Cyberpunk 2077 mercheket láttad már?

×