A Call of Duty: Black Ops Cold War Open Béta időszaka elindult, közben a Treyarch több hibát javított a játék tökéletesítése érdekében.

A Call of Duty: Balck Ops Cold War Open Beta időszaka végre elindulhatott PS4-en. Azok, akik október 15-től részt vesznek a bétában PC-n és Xbox One-on, talán kevesebb hibával találkoznak majd,

mivel a fejlesztők már most megkezdték a javításokat.

Általában a játékok béta időszaka nem csak arra szolgál, hogy a játékosok kipróbálhassák a címet a megjelenés előtt, hanem arra is, hogy a fejlesztők felkészüljenek a megjelenésre. A béta időszak alatt élesben tudják tesztelni a játékot, a folyamatokat és kapcsolatokat. Így a kritikus hibák kiküszöbölhetők, míg ténylegesen megjelenik a játék.

Így tulajdonképpen rossz és egyben jó hír, hogy a PS4-es Open Beta alatt már jelentkeztek hibák. Rossz hír, hiszen a hibák megkeserítik a játékosok életét, és jó hír, mert legalább nem a megjelenés után lesznek majd tapaszthatók.

Ahogy az a Treyarch Twitter bejegyzéséből kiderül, a fejlesztők már most felfedeztek és javítottak pár hibát. Persze van, ami csak úton van.

Kontroller

Az egyik legjelentősebb hiba, amivel a PS4 játékosok találkozhattak a béta alatt, az az, hogy a kontroller hajlamos volt indokolatlanul kikapcsolni. Függetlenül attól, hogy fel van-e töltve vagy nincs, csatlakoztatva van-e vagy nincs, néha csak kikapcsol, ami nyilván megnehezíti a játékot. Ráadásul a kontrollert visszakapcsolni sem lehet ilyen helyzetben, az egyetlen megoldás a konzol újraindítása a „reset” gombbal.

A probléma igen sok játékosnál előfordult, ám a fejlesztők már jelezték, hogy tisztában vannak vele, és mielőbb javítják azt.

Október 11 – Patch Notes

Miután október 10-én elindult a PS4 Open Beta, rögtön másnap, október 11-én jött egy frissítés, több hibajavítással.

  • Az egyik fontos javítás a csúszkálás hibája, ami lehetővé teszi, hogy a játékosok a csúszkálással nagyon gyorsan haladjanak. Kicsit olyan, mint régen a g-slide a Black Ops 3-ban. Nem véletlen tehát, hogy elsőre ezt a hibát szemelte ki a Treyarch. Ha minden igaz, az új frissítésben már nem lesz kellemetlen a dolog. Ahogy leírták, a hiba hátterében a Duster Stock állt.

  • Ezen kívül megnövelték a Spy Plane újratöltésének idejét, hogy limitálják azok jelenlétének mértékét
  • A TDM score limit 75-ről 100-ra nőtt
  • Ezen kívül a fejlesztők javítottak fontos csatlakozási hibákat is, melyek megnehezítették a játékosok számára a meccsbe lépést.

Ne feledjétek, hogy október 15-én indul az Early Access időszak az előrendelőknek, Xbox One-on és PC-n is, illetve október 17-től bárki csatlakozhat minden platformon.

Talán akkor már kevesebb hibával találkozunk.

https://www.facebook.com/groups/blackopscoldwarhungary

×