A League of Legends világbajnokság magas hőfokon hasít, a Pick’Em pedig már most kifogott egy halom játékoson. Idén is kérdéses a tökéletes „szelvény”.

A League of Legends rajongók minden évben egyetlen eseményt várnak igazán. Ez pedig nem más, mint a világbajnokság, vagyis a Worlds. Itt a világ legjobbjai csapnak össze, hogy kiderüljön, még mindig az ázsiai régiók-e a legjobbak a játékban.

Hosszú ideig Korea dominált, ám utána jött egy erősebb váltás, és a kínai csapatok kezdték elhódítani a Summoner’s Cupot. Apropó lemaradás, két éve folyamatosan egy európai és egy kínai gárda vívja a döntőt, így idén több ízben is izgalmas az esemény. A koreaiak szeretnék visszaállítani a régi rendet, míg a kínaiak hosszabbítani szeretnék a szériájukat. Európa azt a bizonyos átkot szeretné leküzdeni magáról, ami évek óta üldözi, a többi régió pedig lényegében releváns szeretne lenni egyszer az életben.

A csoportkör már a második hétnél tart, így szépen lassan kezdenek kialakulni a 2020-as erőviszonyok. Ez alapján pedig azt kell, hogy mondjuk, „a többi régiónak” nem sok esélye maradt a relevancia megszerzésére. Van viszont ismét egy igen impozáns közeg, akiknek az összecsapásai számtalan lehetőséget tartogatnak még a nézők számára.

Már csak azért is, mert idén is lehet nyerni a hivatalos tippjátékkal, ráadásul nem is akármit!

Még akkor is érdemes követni a League of Legends világbajnokságot, ha esetleg egyébként nem érdekelne az esport szcéna. A játékot ezek a játékosok űzik a legmagasabb szinten, így amit látunk az minőségi, s mellé még jutalmat is kapunk a Riot Games-től. Sőt azok, akik megtippelik a csoportok és az egyeneskieséses szakasz eredményeit, további értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. A fődíj egyáltalán nem elhanyagolható, Alienware Battle Stationt kapnak azok, akik tökéletes Pick’Em-et állítanak össze.

Íme az Alienware Battle Station – Alienware

Hajsza a gépért

Aki tehát jó a tippjátékokban, az idén hatalmasat szakíthat. Ugyan jövőidőben beszélek a nyereményről, mert még nem tudni, hogy mi lesz az eredmény, de azt fontos megemlíteni, hogy a Pick’Em-eket már nem lehet leadni a hivatalos oldalon. A csoportkör kezdete előtt kellett felállítani a sorrendet, az egyeneskieséses szakasz tippjeit pedig majd a csoportkörök utáni sorsolás után adhatjuk le.

A verseny tehát már bőven zajlik, olyannyira, hogy az indulók nagyja már most ki is esett.

Pick’Em 2020 – Riot Games

Ahogy azt a Riot Games által kezelt hivatalos LoL Esports oldalon is láthatjuk, a versenyből az A csoport lezárása után majdnem az indulók 92%-a ki is esett.

Ez azt jelenti, hogy a több millió Pick’Em-et kitöltő felhasználó közül már csak 265,306-an vannak versenyben. Ez azért érdekes, mert az igazán őrületes csoport, ami a C még csak nem is zárult le. Összességében arra lehet számítani, hogy a csoportkör végére már csak pár százan, vagy jó esetben pár ezren lesznek versenyben. Bár ha a korábbi Pick’Em-eket vesszük alapul, akkor igazából már az is csoda szokott lenni, hogy ha két számjegyű a tökéletes kitöltök száma az egyeneskieséses szakasz előtt.

Az ajánlat tehát hatalmas volt az Alienware-től és a Riot Games-től, ám most elsőre úgy tűnik, hogy idén sem túl valószínű, hogy valaki bezsebeli a fődíjat. De természetesen a remény hal meg utoljára!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×