Ismét kaptunk bőven rejtett küldetést az Epic Games-től. Ismét a törpék vannak középpontban, annyi különbséggel, hogy most nukleáris háborúba keveredtek.

Minden Fortnite szezonban hetente érkeznek újabbnál újabb küldetések, hogy ezzel is segítsék a fejlesztők azokat, akik a Battle Passt szeretnék kihúzni az időszak végére. Többnyire ehhez érkeznek még további napi kihívások és a Punchcardok rendszere is bőven segít a tapasztalati pontok farmolásában.

Viszont a legszebb a történetben, hogy ezekre még további lehetőségek épülnek, ám azokat nem dörgölik a fejlesztők az orrunk alá. Mindegyik szezonnak van egy, vagy akár több rejtett sztori, aminek ha a fejezeteit felkutatjuk, bónusz tapasztalati pontot szerezhetünk értük. Ilyen volt például a Chapter 2 elején a plüssmedvék és kerti törpék háborúja.

A Downfall kihívás

Azért is említettem a kerti törpéket, mert ebben az esetben is ők lesznek a középpontban. Weeping Woods-tól keletre található egy régi Shadow bázis. Érdemes a POI-t felkeresni és lejutni az épület pincéjébe.

Itt láthattok egy törpét, aki éppen egy térképet figyel. Már csak ezért a mozdulatért 20 ezer XP-t kapunk az Epic-től. Néhány másodperc futásért rég kaptunk ennyi mindent.

Érdemes megfigyelni a térképet, azon ugyanis bombák lelőhelyeit láthatjuk. Ezek után adja magát minden, hatástalanítanunk kell a törpe térképén listázott bombákat.

Steamy Stacks, Sweaty Sands, Misty Meadows, Holly Hedges és Craggy Cliffs van bajban, nekünk pedig ezekre a helyekre kell elvándorolnunk és segítenünk a törpének.

Minden egyes bombáért további 20 ezer XP-t ír jóvá a kiadó. Ha mindez kész, még van lehetőségünk egy utolsó 20 ezres csomag megszerzésére. Az utolsó lépést Lazy Lake-nél kell megtennünk.

A tónál találunk egy törpét, aki éppen egy újságot olvas. Nincs más teendőnk, mint szétcsapni a csákányunkkal és felmarkolni az utolsó 20 ezer XP-t.

Érdemes figyelni az ilyen rejtett feladatokra, mert csak most 160 ezer tapasztalati pontnyi bónuszt halmozhattunk fel, szinte zéró energiabefektetésért. Arról már nem is beszélve, hogy összességében szórakoztatók ezek a kisebb mellékszálak.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×