Ha követted 2014 és 2020 között valamikor a Hearthstone kompetitív éráját, akkor biztosan hallottad már Firebat nevét. A profi most visszavonult a versenyzéstől.

Akik követték az évek során a Hearthstone kompetitív szcénáját, azoknak biztosan nem kell bemutatni James „Firebat” Kostesich-t. Viszont most egy korszak lezárul, ugyanis a híres játékos úgy döntött, szögre akasztja a klaviatúráját.

Firebat Twitteren jelentette be visszavonulását:

https://twitter.com/firebat/status/1312957883273768961

Hogy miért fontos ismerni őt? 2014-ben Firebat nyerte meg az első Hearthstone világbajnokságot, zsebre téve a 100 ezer dolláros fődíjat. A neve tehát egyből a történelemkönyvek oldalaira égett, s azóta stabil szereplője volt a kompetitív érának.

Sőt, a neve azoknak is ismerős lehet, akik szerették fogyasztani a különféle Hearthstone témájú podcasteket. Firebat például az egyik műsorvezetője volt a híres Omnistone műsornak, amiben a Hearthstone legnagyobb alakjai beszélgettek a játékról, s annak aktuális helyzetéről.

A visszavonulását azzal indokolta, hogy már nem tud annyi energiát ráfordítani a játékra, mint korábban, s úgy érzi ez már kevés ahhoz, hogy profiként folytassa. Mint Hearthstone tartalomgyártó nem vonul vissza, de versenyeken már nem fogunk találkozni a nevével.

×