Az adblock felhasználók nem túl boldogok.

Az utóbbi időben egyre nagyobb problémát okoznak a hirdetésblokkolók, épp ezért gyakrabban futhatunk bele olyan oldalakba, ami tiltja az adblock felhasználókat. Noha a Twitch nem lépte még meg ezt, de úgy tűnik, a lila óriás is megtesz mindent azért, hogy kicselezze a reklámblokkolót. Az adblock Reddit fórumán kavart nagyobb port a Twitch legújabb intézkedése, aminek köszönhetően az adblock bővítmény ellenére is elindulnak a streamben lévő reklámblokkok.

Az adblock felhasználók alaposan felháborodtak a lila óriás intézkedésén, persze a Twitch-et is meg lehet érteni, hiszen nem kis összeget emészt fel a hatalmas szerverpark üzemeltetése. Az adblock mellett a uBlock Origin felhasználók is hasonló tapasztalataikról számoltak be. Nem mellesleg a Twitch jó ideje dolgozik már a SureStreamen, ez egy olyan hirdetési rendszer, amit nem tudnak kicselezni a hirdetésblokkolók. Lehet hogy most jött el az aktiválás pillanata?

Mindezek ellenére sokan remélik, hogy csak egy pillanatnyi „üzemzavarról” van szó és hamarosan visszaáll minden a régi kerékvágásba.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×