Úgy tűnik, hogy az Xbox Series X és S előrendelései igen komoly gondokat okoznak azoknak, akik hitelre próbáltak vásárolni.

Miután a Microsoft elindította az Xbox Series X és S előrendeléseit, rengetegen próbáltak lecsapni az új generációs konzolokra. Természetesen a vásárlók közt nagyon sokan voltak olyanok, akik nem rendelkeztek elég kerettel a vásárláshoz. Így a hitelkártyához fordultak, és részletre akartak új konzolt venni. Ez viszont nem volt épp a legjobb döntés, a dolgok jelenlegi állása szerint.

Angliában rengeteg az olyan vásárló, aki rossz híreket kapott, miután hitelben rendelte elő az új Xboxot.

Kép: Microsoft

Sokan ugyanis, annak ellenére, hogy már fizettek, nem tudták befejezni az előrendelést. De az összegeket mégis levonják a számláról.

Előrendelés tehát nincs, konzol nincs, hitel viszont van.

A Microsoft több országban lehetőséget kínál arra, hogy két éves részletben fizessék ki az új konzolt, Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel. Angliában az Xbox.com mellett a GAME és a Smyths Toys kínál hitelt a Klarna bankon keresztül.

Amikor az Xbox előrendelés megindult, mind a GAME, mind a Smyths Toys oldalakon elindult a káosz. Miközben sokan eljutottak a fizetési folyamathoz, azt az üzenetet kapták, hogy már elfogyott az előrendelhető Xbox. A megrendelést nem tudják teljesíteni – írja a ThisIsMoney.

Persze az üzenet csak azután érkezett, hogy a vásárlók már hitelre megvették a gépet.

Természetesen a közösségi oldalakon számos csalódott fogyasztó tett panaszt. Kinek utalják vissza a pénzt és mikor? A Microsoft közben kijelentette, hogy megpróbálja rendezni a helyzetet. Sokan attól félnek, hogy miután már felvettek hitelt, legközelebb már nem igényelhetnek, ha majd mégis lehet konzolt rendelni.

Vajon mi lesz azokkal, akik már fizetik az új konzol árát, de aktív előrendelésük még sincs? Konzol sehol, hitel már van.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×