A LoL játékosoknak feltűnt, hogy Yone és Yasuo képessége igencsak megegyező stílusú. Most hivatalosan is megszólaltak a témában a fejlesztők.

A League of Legends már több mint 10 éve él és virul, ennyi idő alatt pedig egy komoly fantázia-univerzumot alakított ki a Riot Games. A hivatalos oldalra folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb történetek, amik állandóan színesítik a játékélményt. Alapvetően is jó játékról beszélünk, de ha beleássuk magunkat, hogy ki miért bukkan fel és milyen kapcsolatai vannak, még nagyobb az élmény.

Erre egyébként hamarosan egy sorozattal is rákontráz a Riot és a Netflix, Arcane címmel jelenik meg az első hivatalos animációs történet. Apropó történetek, a League egyik legújabb karaktere – Yone – a testvérének a háttérsztorijából emelkedett ki, s került végül a játszható karakterek közé. A tematikusan összeillő hősök egyik képessége viszont olyannyira egybevágónak tűnik, hogy ezen a közösség szeme is rendesen fennakadt. A Riot Games pedig most meg is magyarázta mindezt:

 

„Az, hogy a két képesség nagyon hasonlít, teljes mértékben szándékos húzás. Yone és Yasuo ugyan abban az iskolában tanultak, ugyan olyan neveltetést kaptak. Így tematikusan fontosnak tartottuk, hogy hasonlítsanak.”

De akkor miért nem egyezik meg a kettő? A Riot ezt is a karakterek hátterével magyarázza. Yasuo hosszú ideig tökéletesíthette technikáját, míg testvére csak nem rég tért vissza a túlvilágról, így az ő képességei nem annyira kiforrottak.

Jó látni, hogy ilyen komolyan veszik a játék sztoriját a fejlesztők és az ilyen jellegű apróságokra is figyelnek. Reméljük, még sok ehhez hasonló érdekesség jelenik meg a játékban.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×