Érdekes felvetés a PUBG Corp. részéről.

Az utóbbi időben rengeteg teljesítménybeli javítás érkezett a PUBG-hez, de ennek ellenére egyesek továbbra is panaszkodnak az fps esés miatt. Persze ha visszagondolunk, volt itt minden az utóbbi időben. Egy időben valamiért 100%-on pörgette a processzort a játék, miközben be-beszaggatott a játék, de a mikrolagok is szerves részei a játéknak, ezzel pedig egyszerűen nem lehet mit kezdeni. A PUBG amerikai stúdió feje, Brian Corrigan most Twitteren panaszolta el, hogy szerinte a felhasználók gépépítési szokásai felelősek az fps problémákért.

https://twitter.com/svperfecta/status/1309133615725449216

Corrigan tapasztalatai szerint rengeteg rosszul összerakott gépen próbálnak játszani, de egyesek olyan gyenge gépen PUBG-znének, ami még a játék futtatására sem alkalmas teljes egészében. Épp ezért gondolkoznak azon, hogy elmagyarázzák a játékosoknak, miként is kell gépet építeni.

Amíg egyesek jót mulatnak, addig másokat a végletekig felbosszant a fentebbi kijelentés. Én őszintén szólva már csak jót tudok derülni a hasonlókon. Korábban én is rengeteg alkalommal tapasztaltam szaggatást az előző konfigurációmmal, pedig az sem számított a maga idejében gyenge gépnek. Egy 4,8 GHz-en hajtott Intel i5-2500K-val és egy GTX 1060 társaságában játszottam, majd jött a platformcsere és az i5-2500K helyét átvette egy 3,7 GHz-es i5-8400, ezek után pedig tényleg nem szaggatott a játék. Őszintén szólva a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy egyszerű platformcsere fogja meghozni a kánaánt, főleg hogy korábban is 60-100 fps-em volt a játékban.

A legdurvább gamer konfigokon is megakadhat a játék

Többen jelezték már, hogy az újabb konfigurációkon egyszerűen jobban fut a játék, ellenben olyan panaszokat is láttunk, akik csúcskategóriás PC-vel folyamatos fps dropra panaszkodtak. Bárhonnan is nézzük, véleményem szerint egyértelmű, hogy a PUBG Corp. sosem volt az optimalizáció királya, ezek után pedig egyszerűen nevetségesen hatnak a hasonló kijelentések a cégtől. De ha minden jól megy, végre megtaníthatnak gépet építeni. Hurrá?

×