A Treyarch és a Raven Software fel kívánja rázni a hagyományos Call of Duty kampányt a Black Ops Cold War számos egyedi funkciójával.

Miután 2019-ben végre megjelent a Call of Duty: Modern Warfare, mindenki nagy örömére visszatért a kampány is, ami a Black Ops 4-ből sajnos kimaradt. A játék, különösen a Warzone megjelenése után rendkívül népszerű lett, így természetesen, hogy a Treyarch elgondolkozott azon, hogy mivel tudná magasabbra tenni a lécet, még a kampány tekintetében is.

Az első, 2003-as kiadása óta a Call of Duty már szinte mindenféle korszakban bemutatta a háborút, legyen az történelmi helyszín, vagy épp sci-fi. A Black Ops Cold War most visszatér a hidegháború világába, a Treyarch és a Raven Software pedig szerette volna megreformálni a hagyományos kampányélményt. Bár az első részből ismert arcok visszatérnek, nem minden lesz ugyanolyan.

A fejlesztők ugyanis olyan funkciókat építettek a kampányba, ami eléggé felrázza a történetvezetést.

 

Mit is jelent ez?

Ahelyett, hogy egész egyszerűen végigjárjuk a hidegháború történetét, amit a fejlesztők előre megírtak, a játékosoknak bizonyítékokat kell találniuk, és rejtvényeket kell megoldaniuk ahhoz, hogy a mellékküldetéseket egy részét megnyithassák – mondta a Raven Software vezető kreatív igazgatója, Dan Vondrak a PlayStation Official Magazine-nak.

Bár természetesen a kampánynak lesz olyan része, amit mindenképpen látni fogunk, lesz olyan is, amit nem. Ha nem rakjuk össze a képet, nem találunk elég bizonyítékot, akkor bizony számunkra kimaradhat néhány tartalom a kampány során. Ezek a kiegészítő tartalmak ráadásul fontosak lesznek a játék kimenetele szempontjából, ez alapján változhat majd a történet vége.

Kép: Cold War

A heves viták közepette ráadásul a játékosok a párbeszédeket is befolyásolhatják, hasonlóan egy szerepjátékhoz. Az egyes küldetések elágazó történésekkel rendelkeznek, többféle befejezéssel. A fejlesztők hangsúlyozták, hogy a kampány középpontjában a játékosok választása áll majd.

„Ha ezek az „összetevők” összeállnak, akkor az egy igen „finom” kampányt eredményez, amelyet többször is újra lehet játszani” – mondta Miles Leslie.

A fejlesztők tehát egyértelműen nagy hangsúlyt fektettek az új funkciók bevezetésére, és egyik igen összetett, kvázi saját kampányt építhetünk fel. Az tehát biztos, hogy a Black Ops Cold War-ban a kampány valóban rólunk szól majd.

A Call of Duty: Black Ops Cold War november 13-án jelenik meg.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×