Kissé átszervezi a rangsorolt mérkőzések rendszerét a Riot Games. Több mint 10 év után módosul a League of Legends ranglétrája.

A Riot Games hivatalosan bejelentette, hatalmas változások lesznek tapasztalhatók jövőre a League of Legends-ben. Ezeket a változtatásokat már a világbajnokság után, az előszezonban is tesztelhetjük majd.

A tizenegyedik szezonban megszűnik a divíziókat elválasztó feljutási rendszer, ami évek óta okozója néhány játékos erőteljes hajhullásának. (Köztük az enyémnek is.) Ez tehát azt jelenti, hogy ha például Gold II-ből szeretnénk Gold I-be kerülni, nem kell mást tennünk, mint megugrani a 100 LP-s álomhatárt és máris feljebb jutottunk egy szinttel. Nem kell bajlódnunk a „három meccsből két győzelem” rendszerével.

A feljutási rendszer több, mint 10 éve a játék része, hamarosan viszont visszavonul

Ez viszont nem lesz hatással arra, ha két osztály között szeretnénk vándorolni. Maradjunk a Gold példánál. Minden Gold játékos álma, hogy kivergődjön az alsóházból és a felsőház előszobájába kerüljön. Ehhez most le kell játszanunk minimum 3 mérkőzést Gold I 100 LP-n, hogy feljebb kerüljünk Platinum IV-be. A következő szezonban ez változatlanul így marad. A Riot Games fontosnak tartja, hogy az osztályok között megszűrjék a játékosokat, így a jövőben is tovább kell szenvedjünk a promó-rendszerrel. Ha bármelyik osztály legmagasabb fokát elérjük, jöhet a jól ismert Best of 5, amiből ha három meccsen sikeresen zárunk, érkezik a kitüntetés.

A napokban a fejlesztők azt is bejelentették, hogy kicsit átgondolják az MMR-rendszert. Erre azért van szükség, hogy megtizedeljék a smurf felhasználók számát. Az új rendszert már a kijelölt régiókban tesztelik a fejlesztők.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

 

×