A kis kék sündisznó eredetileg 1991-ben jelent meg, 30 éves születésnapját pedig a Sega új játékokkal szeretné megünnepelni.

Ki gondolná, hogy a közkedvelt Sage vidoejáték-karakter, Sonic már nem is olyan fiatal: jövőre ugyanis már 30 éves lesz. Sonic a sündisznó (Sonic the hedgehog) a SEGA egyik leghíresebb kabalája, videojátékok, képregények, rajzfilmek főszereplője. Sonic születése egyébként egyfajta válasz volt a Nintendo számára, hogy a híres Mario riválisává váljon.

Most kiderült, hogy a Sega több új játékkal szeretné megünnepelni a kerek évfordulót – írja a TailsChannel.

A kiadó ugyanis nemrég egy olyan reklámanyagot küldött a befektetőknek, melyben felvázolta a karakter eredményeit és jövőbeli sorsát. Természetesen mindebben szerepet játszik a Sonic film sikere is, melyet szintén kiemeltek.

Kép: Tailschannel

Ahogy a képen is látjuk, a karakter története során több mint 920 millió játék fogyott, a Sonic film pedig több mint 300 millió dollárt hozott világszerte. Ezenkívül a jövőbeli tervekről is szó esik.

30. születésnap – 2021

Az ünneplés éve – Új játékok, digitális tartalom, események, jelentős bejelentések és egyedi licencprogramok – írja a Sega.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a játékok milyen platformra készülnek, és mi lehet a fő irányvonal, mindenesetre a rajongóknak mindképpen jó hír. A kis sündisznó kalandjai tehát jövőre folytatódnak.

Vajon egy klasszikus Sonic címet kapunk felújított formában, vagy egy teljesen új, modern cím készül? Te minek örülnél jobban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×