Egy modder úgy gondolta, ha már van egy Mario alakú LEGO-ja, miért ne használhatná arra, hogy irányítsa vele játékbeli karaktert?

Könnyen el lehet felejteni, hogy a nyáron megjelent egy igen szuper LEGO Super Mario, amivel a való életben is olyan pályákat lehet létrehozni, mint a játékban. Most ez egyik modder kitalálta, hogy a Mario figura akár használható lenne az igazi videojátékban is.

Így a kis LEGO figurát kontrollerré alakította, hogy valódi Super Mariot játsszon vele.

Ez annak is köszönhető, hogy a Mario LEGO olyan különleges beépített funkciókkal rendelkezik, mint a mozgásérzékelő, mely különböző típusú mozgásokat regisztrál. Van egy kamera is az aljában, ami nyomon követi az elhelyezett platformok típusát.

Kihasználva ezeket a szolgáltatásokat, egy moderátor, Rick a figurát működő kontrollerré alakította, egy Linux alapú NES emulátor segítségével. Ahhoz, hogy a játékban Mario mozogjon, a LEGO figurát kell mozgatni. Íme:

Rick azt is elmondta, hogy meg akarja osztani a programot, hogy bárki kipróbálhassa. Ez is csak egy jó példa arra, hogy a Nintendo LEGO készlete mennyire sokoldalú. Természetesen mivel a LEGO-t a kreativitás ösztönzésére tervezték, most nyugodtan mondhatjuk, hogy ezt kimaxolták.

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×