Japánban a darts mintájára létrejött az az arcade gép, amivel nyilak helyett dobócsillagokat lehet dobálni. Igazi ninják előnyben.

A darts mindenhol ismert és közkedvelt játék, nem csak a játéktermekben, de például kocsmákban is. Szerkesztőségünkben például Cloud a dartsbajnok. A darts egyébként Japánban is igen népszerű, rengeteg játékterem alapeszköze.

Azok számára, akik viszont izgalmasabbra dobójátékra vágynak, létrejött a Ninja Darts – a Shuriken játékgép.

A gépet ráadásul nem más, mint a Sega és Dartslive közösen készítette. Utóbbi nagy tiszteletben álló dartsgép-készítő cég. Az úgynevezett Ninja Trainer Arcade gép több hónapos tesztelés után, szeptember 1-től végre elérhető vált az első szerencsés játéktermekben.

Ninja Trainer Arcade – A Ninják Útja

Kép: Twiiter

Nos, a játék maga meglehetősen hasonlít a dartsra: csillagokat kell dobálni egy felületre, a cél itt is az, hogy eltaláljuk a tábla közepét. Ez azonban csak egy a többféle játékmód közül. Mivel a tábla LED lámpákkal világít, a játékteret át lehet alakítani. Így több játékos vonható be, vagy épp egy másik játékos körbekeríthető. Létezik olyan játékmód is, aminek során egy mozgó célpontot kell eltalálni.

Kép: Twitter

Miközben persze használható a géphez kölcsön kapott shuriken, létezik egy shuriken automata is a játékhoz, így saját shuriken-készletet is összerakhatunk. A shuriken maga olyan anyagból készült, ami elég merev ahhoz, hogy egy elvétett dobás következtében ne sérüljön meg a társaság.

Kép: Twitter

Hivatalos elismerés

A Ninja Trainert a Japán Ninja Tanács is elismeri. A tanács egyik jelentős tagja, a világ egyik utolsó shinobija (aki tavaly Budapesten is tartott előadást), Jinichi Kawakami azt mondta:

 „A játék-shurikenek a valósághoz hasonló érzést biztosítanak, miközben teljesen biztonságosak. Így optimális azok számára is, akik most szeretnének elindulni a ninjává válás útján.”

Jinichi Kawakami

Ha többet szeretnél tudni a gépről, vagy arról, hogy hogyan érdemes dobni, mindenképp kövesd be a Ninja Trainer Twitter oldalát! A Sega / Dartslive országszerte szeretne Ninja Trainer Arcade gépeket telepíteni.

Örülnél Magyarországon egy ilyennek?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×