Aki nem akar túl sokat videókártyára költeni, az most jól járhat.

Hamarosan egy teljesen új arzenállal készül az Nvidia és az AMD is tervez valamit év végére, épp ezért akinek nem sürgős, annak érdemes megvárnia az új kártyák megjelenését. Amikor sürgős, akkor viszont nincs mit tenni, meg kell venni az éppen kapható legideálisabb kártyát.

Ezúttal egy remek árú RX 5600 XT-t hoztunk el az akciófigyelő rovatunk keretei között. Ezt az AMD az RX 5700 alá pozicionálta, viszont annyira jól sikerült, hogy mindössze 5-6%-nyi teljesítménybeli különbség van a két kártya között. Akinek így sem mond semmit, az az RTX 2060-nal állíthatja szembe, ám az AMD némileg jobban teljesít összességében, a rossz hír, hogy itt viszont a Ray Tracingről le kell mondanunk.

Az utóbbi időben 110-120 ezer forint között juthatunk hozzá, most viszont 100 ezer forintért elhozhatjuk az Alza webshopjából.

Ennyiért mindenképp ajánlott átgondolni, hiszen a teljesítménye bőven elegendő az újabb játékok esetén is, amennyiben beérjük a FullHD/1440p felbontással. 4K-ra azért már karcsú, de oda már inkább az RTX 2080/2080 Ti páros valamelyike passzol, elvárt fps szám függvényében.

Az akciót erre találjátok

A cikk írásának pillanatában 39 eladó példányt említett az Alza webshopja. Ennek ellenére nem érdemes tétovázni.

A leet.hu shopban épp akciós a Model O-!

×