A Horizon Zero Dawn eladási számait és a koronavírus miatti kieső bevételeket látva a Sony hivatalosan is megerősítette, még több PS exkluzív játék költözik át PC-re.

God of War, Ghost of Tsushima, Uncharted, Last of Us és még sorolhatnánk. A legendás címekké váló PS exkluzív játékok listája évről évre csak bővül, a PC-s játékosok pedig vágyakozva nézik ezen klasszikusok elképesztő sikereit. Ezt a sóvárgást használta ki idén a Sony, akik a Horizon Zero Dawn exkluzivitását eltörölve PC-re is kiadták a játékot.

A megjelenés pedig azonnali sikerrel igazolta, hogy anyagilag mennyire megérte ez a húzás a Sony-nak.

Pár órával a PC-s megjelenés után ugyanis a kiéhezett PC-s játékosok azonnal ráraboltak a Horizon Zero Dawnra. Egyidejűleg 56.557 ember játszott vele fél órával azután, hogy bekerült a Steam és az Epic Store kínálatába. Ha az 50 dolláros árral beszorozzuk a játékosok számát, 2.8 millió dollár fölötti az eredmény. Forintba átszámolva ez közel 850 millió forint, fél óra alatt.

 

A számok a Sony vezetőségét is meggyőzték, hogy a világjárvány miatti kiesések pótlására tökéletes recept lehet az exkluzív játékok PC-re való átültetése. A cég legújabb pénzügyi jelentésébe ennek megfelelően már szerepel is az exkluzív címek tudatos és folyamatos portolása PC-re.

Azt persze, hogy melyik játékokat érint, és hogy mikor kerülnek sorra, egyelőre titok. De csak hogy még egyszer érezzük: God of War, Ghost of Tsushima, Uncharted és Last of Us. Ha ezek a címek egyszer PC-re költöznek, a Horizon Zero Dawn bevételei vélhetően elbújhatnak majd a sor végén.

Ti melyik PS exkluzív játéknak örülnétek leginkább PC-n?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×