Élesedik az európai rájátszás. Minden meccs számít, s már csak két hely kiadó a világbajnokságra. Viszont 3 csapat jelentkezik.

Valószínűleg a nyári LEC idény kezdetén kevesen jósolták volna azt meg, hogy a Rogue lesz az európai régió első kandidáltja az idei világbajnokságra. A tavaszi idényt tekintve erre a G2 Esports-nak, valamint a Fnatic-nak volt a legnagyobb esélye. Aztán jött a nyár és minden papírforma borult. A Rogue és a MAD Lions egyértelműen uralta a mezőnyt, a G2-nak és a Fnatic-nak viszont egyáltalán nem ment a játék.

Pénteken elkezdődött az LEC rájátszása, s a Championship pontokat halmozó csapatok az idei világbajnokság küszöbére értek. A Rogue azzal, hogy megnyerte az alapszakaszt automatikusan kvalifikálta magát a világeseményre. Így az európai régióban már csak 3 kiadó hely maradt a Worlds-re induló gépen.

Azt tudni lehetett, hogy ha a G2 legyőzi a MAD Lions csapatát, ők is biztosan utazhatnak a Rogue-gal, valamint ez fordítva is igaz volt. A Fnatic-nak biztosan nyernie kell egy Best of 5 meccset, hogy szeptemberben Kínában játszhassanak, s érdekes módon még a nagy meglepetés Schalke 04 is esélyes a jegyük megváltására.

A tegnapi játéknap végén viszont már csak két kiadó helye maradt Európának. A G2 Esports ugyanis megtalálta a régi formáját és lenyűgöző játékkal 3-1-es összesítéssel legyőzték a MAD Lions-t, így biztosan ott lesznek idén a világbajnokságon.

Van mit javítania a csapatnak, ugyanis tavaly épp a Worlds döntőben buktak egy hatalmasat és így csak egy ezüstérem landolt a nyakukban. Biztosan nem lesz egyszerű dolga senkinek a VB-n, ugyanis a két éve regnáló kínai régió egy pillanatra nem remegett meg, erősebbnek tűnnek, mint korábban.

A mai nap folytatódik az LEC rájátszása, a Rogue csap össze a Fnatic-kal 17:00-kor. Ha a narancssárga-feketék megtalálják magukat és két vállra fektetik az alapszakasz bajnokát, ők is kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×