Ugyan elsőre soknak hangozhat az a 60 ezer forint, ebben az árkategóriában már sokkal fontosabb, hogy akár 50%-al is gyorsabb lehet az új kártya.

Szinte tapintható közelségbe került az RTX 30-as széria bemutatása, ennek fényében pedig a hírek is egyre sűrűbben érkeznek az új kártyákról. Korábban már az Nvidia is megszellőztette, hogy mikor rajtolhatnak az új GPU-k, sőt, a napokban az RTX 3080 is lelepleződhetett.

Fontos kérdés minden új generációs hardvercsalád érkeztekor az ár, ugyanis ha a gyártó elszáll, a játékosok kevésbé akarnak majd váltani az új cuccokra. Ugyan a most szóban forgó hardverek jelentősen overkillek egy átlagos gaming PC-be, a kiszivárgott infó mögöttes tartalma mindenképpen biztató lehet.

Ez lehet az új Founders Edition. Forrás: TweakTown

2018-ban az RTX 2080 Ti 1199 dollárért került a boltokba, ez forintba átszámolva nagyjából 350 ezer forint. Ezen a kártyán mindössze 11GB GDDR6 ram volt, miközben az új csúcsmodell, az RTX 3090 24GB szupergyors, GDDR6X modullal érkezik a boltokba.

Ezért az őrületes teljesítménynövekedésért azonban nem kell árduplázásra számítanunk.

Ha hihetünk Wjm47196-nak, aki már többször bizonyult hitelesnek különböző hardverek kiszivárgott infóival kapcsolatban, az RTX 3090 mindössze 60 ezer forinttal lesz drágább induláskor. Persze a 410 ezer forint körüli ár iszonyatosan sok, ha viszont a plusz teljesítményt nézzük, már jobban megérősnek tűnik.

Az állítólagos RTX 3090 Founders Edition ár tehát 437 ezer forint plusz adók…

…a harmadik fél által gyártott RTX 3090-ek kezdő ára pedig 408 ezer forint plusz adók.

Ugyan ezek borzasztó nagy összegek, egy átlagos gamernek amúgy is bőven túl erős lesz egy RTX 3090-es kártya. Ha a híresztelések igazak, a következő generációból egy 60-as vagy egy 70-es kártya is bőven maxon pörget majd minden AAA címet a következő néhány évben. Reméljük, hogy árak követik a fent látható mintát, ugyanis akkor az alsóbb osztályban is nagy teljesítmény növekedésre számíthatunk, relatív alacsony ár emelkedés mellett.

Ha jól árazottan jönnek itthon az RTX 30-as kártyák, ti beruháztok majd egyre megjelenéskor?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×