Kooperatív többjátékos módot készített a Sucker Punch a Ghost of Tsushimához. A Legends névre keresztelt bővítés ősszel érkezik.

Júliusban jelent meg 2020 egyik legjobb játéka. A Sucker Punch által fejlesztett Ghost of Tsushima nemcsak jó eladásokat generált, hanem a kritikusok tetszését is elnyerte. Ezzel biztosan az idei év egyik legjobb címévé avanzsált. Ezt ráadásul úgy tudta elérni a PlayStation exkluzív cím, hogy előtte egy hónappal jelent meg a The Last of Us 2, ami szintén minden téren nagyon ment. A Ghost of Tsushima sikerének tehát nemcsak a fejlesztők, hanem a Sony is nagyon örülhet.

A történetközpontú single player játék Japánban, az első mongol megszállás idején játszódik. Egy szamurájt irányíthatunk a gyönyörű nyílt világban, miközben igyekszünk megvédeni Tsushima szigetét. A rendhagyó harcrendszer végül kiválóan szerepelt, a vizualitás minőségére pedig egyáltalán nem lehet panasz. Kiváló zárszó ez a PlayStation 4 generációjának végére.

 

Egy hónappal a Ghost of Tsushima megjelenése után a Sucker Punch ledobta az atomot. Váratlanul bejelentették, hogy ősszel kooperatív többjátékos móddal bővül a játék.

Valószínűleg kevesen vártak egy ilyen jellegű bővítést. Korának egyik legjobb egyjátékos akció-kalandjátéka a GoT, nem lett volna hiányérzetünk, ha ez így is marad. De a fejlesztők szerették volna bebiztosítani a játék szerepeltetését a legendás IP-k kategóriájában, így bejelentették a Legends bővítmény érkezését.

A Ghost of Tsushima: Legends-ben négyen játszhatunk majd együtt egyszerre. A cél pedig az lesz, hogy összedolgozzunk társainkkal. És ha már összedolgozunk, bizony mindenkinek lesz egy kasztja, ami különféle játékhelyzetekben lesz hasznos. Játszhatunk Assassin, Ronin, Samurai, vagy éppen Hunter karakterrel. Azt nem tudjuk még, hogy pontosan mikre lesznek képesek, de a skillszettek valószínűleg javában különbözni fognak.

A pontos megjelenést még nem árulta el a Sucker Punch, cserébe azt tudjuk, hogy ősszel várható a Legends megjelenése.

Az alapjátékot mi is leteszteltük. DV kritikáját a következő cikkben olvashatjátok el:

A becstelen szamuráj története – Ghost of Tsushima teszt

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×