Nem akármilyen harcba állt bele az Epic Games azzal, hogy kikerülte a Google és ami most fontosabb, az Apple 30%-os levonását. Bepöccent a cupertinói cég.

Augusztus 14-én reggel számoltunk be nektek róla először, hogy mi történik az Apple és Google Vs. Epic Games ügyben. Az Epic Games a két cég már hosszú évek óta működő és többnyire elfogadott rendszerét játszotta ki azzal, hogy közvetlen fizetési lehetőséget adott a játékosoknak. Ez persze nem tetszett sem a Google-nek, sem pedig az Apple-nek, hiszen ők minden vásárlásból 30%-ot megtartanak maguknak.

Az Apple-t és a Google-t is pereli az Epic Games – Ez lesz az év gaming sztorija

 

A következmény nem is lehetett más, iOS-ről és Androidról is azonnal eltűnt a Fortnite. Utóbbi is hatalmas érvágás az Epic-nek, az Apple-el való kapcsolat viszont még annál is sokkal fájóbb.

Az Apple ugyanis több mint 10 éve folyamatosan együtt dolgozott az Epic Games-szel, MacOS-re és iOS-re számtalan Unreal Engine-es játék látott napvilágot. Annak idején, mikor az Apple nekifeküdt a telefonos játékoknak, akkor is az Epic volt a zászlóshajó. Az ő tech-demójuk mutatta be, hogy mire képes az új engine, amit az Apple létrehozott, akkor, ha az Unreal Engine-nel párosul.

 

Most azonban, hogy az Epic felrúgta ezt a régi, jó viszonyt, az Apple sem várakozik tovább.

Totális háború

Talán erre a következményre az Epic Games emberei sem számítottak. Az Apple közel sem érte be azzal, hogy a Fortnite-ot levette az App Store-ból. A következő lépés, hogy 2 héten belül a teljes Unreal Engine-t ellehetetlenítik a platformon.

Ez nem csak az Epic Games embereit, de az amatőr fejlesztőktől elkezdve az összes AAA címet megjelentető csapatig mindenkit érint. A cupertinói cég sarokba szorította a Fortnite-ot fejlesztő Epic-et…

…innentől ugyanis nem csak a Fortnite, hanem a valaha megjelent és most készülőben lévő összes Unreal Engine-es játék veszélybe került.

Az Apple pontosan jól tudja, hogy mikor egy csapat engine-t választ, hogy mivel készítse el a következő projektet, nagyon fontos a stabil jövőkép. Erre egészen idáig az Unreal Engine volt a legjobb választás, hiszen az Epic és az Apple kéz a kézben jártak. Most viszont, hogy akár 2 héten belül mindenki elveszítheti az Unreal-es fejlesztői platformját, nagyot fordulhat a világ.

Szerintetek ki a hibás a történetben? Az Apple-nek és a Google-nek kell megfizetnie ezért, vagy az Epic-et kell elővenni a cselekedeteikért?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×