Új képek szivárogtak ki az állítólagos RTX 3090-ről.

Korábban már láthattuk az új 2. generációs RTX-ek egyedi hűtőit, ami miatt az Nvidia belső ellenőrzést rendelt el, szóval biztosra vehetjük, hogy valóban a referenciahűtőket kapták lencsevégre. Most viszont úgy fest megpillanthattuk az első egyedi hűtős változatot, ami a Colorful műhelyéből kerülhetett ki.

Ha minden igaz a képen az RTX 3090 kódnévvel ellátott példány látható, ami nem tiszta, hogy ezen a néven vagy RTX 3080 Ti-ként debütál.A kártya maga egy óriási monstrum, ránézésre minimum 4 slotos azaz a hűtésre hatalmas figyelmet fordított a gyártó, emellett 3×8 pines tápcsatlakozóval szerelték, azaz jókora áramfelvételre számíthatunk. A szivárogtatók pedig az egyedi PCB-t is lencsevégre kapták:

A képeken 11 darab memóriamodul tűnik fel, de nem ez az igazi újítás, a szivárogtató szerint ugyanis egy külső chip is helyet kapott a NYÁK túlsó oldalán. A szemfülesek valószínűleg azonnal kiszúrják, hogy a GPU helyett egy Intel processzor szerepel a képeken. Nos, ez nem véletlen, a szivárogtató ugyanis valamiért nem merte megkockáztatni a lebukást, amit őszintén szólva nem teljesen értünk.

A kiszivárgott képeken egy másik újítás is feltűnt. Ezek szerint az SLI helyét átvevő NVLink csatolófelülete is módosult, ettől valószínűleg gyorsabb kommunikációt remélhetünk.

A hivatalos bejelentés továbbra is várat magára. Remélhetőleg az Nvidia a titokzatos eseményén fogják bemutatni az újításokat. 

Ezt láttad már?

Akciófigyelő: Ingyen osztogatják a ma megjelent Total War TROY-t!

×