A San Francisco Shock úgy döntött, hogy felfüggeszti és büntetést szab ki Viol2t Min-ki számára többszörös toxikus viselkedés miatt.

Lám, a profi esport világa sem mentes azoktól a játékosoktól, akik toxikus viselkedéssel zavarják meg a játékot és a közösséget. Miután a San Francisco Shock profi Overwatch League játékosa Twitch streamjei során igen ellentmondásos módon viselkedett, felfüggesztették és büntetést is kapott.

Az évek során az Overwatch League játékosai nem egyszer kaptak már valamilyen büntetést tetteik miatt. Pont tegnap írtunk arról, hogy egy játékos egy Pepe mém miatt kapott pénzbírságot.

Kép forrása: The Game Haus

A San Francisco Shock support játékosa még július 10-én került a támadások kereszttüzébe, mert egy stream során azt mondta valakinek, hogy „ölje meg magát”. A toxikus viselkedést egyes nézők nem hagyták szó nélkül, miután a szervezet nem kezelte az ügyet. Napokkal később a Viol2t a Shock színeiben a Boston Uprising elleni mérkőzésen vett részt.

Később július 27-én ismételt toxikus viselkedés után, melyre játékosok hívták fel a figyelmet, a Shock végre lépett: a játékost felfüggesztették és megbüntették.

Miközben a szervezet jelenleg az alapszakaszban a harmadik helyen áll, a következő mérkőzést cserével kell játszaniuk. A dél-koreai játékos esete után a Shock vezérigazgatója, Chris Chung jelentette be a büntetést.

„A Viol2t megnyilvánulásai nincsenek összhangban azzal, amit elvárunk a játékosoktól, akár a játékban, akár azon kívül. Viol2t pénzbírságot is kap a San Francisco Shock-tól” – mondta.

Sajnos azt nem mondta el, hogy pontosan mekkora összeget kell a játékosnak kifizetnie. Kirúgni viszont nem tervezik.

Folytatni fogjuk Viol2t-vel az együttműködést, és figyelemmel kísérjük a viselkedését annak érdekében, hogy ez ne forduljon elő még egyszer” – tette hozzá Chris Chung.

A liga egyik vezető csapataként a Shock jelenleg 10 világszínvonalú játékossal büszkélkedhet.

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×