A Corning bejelentette az eddigi legerősebb kijelzővédelmet mobiltelefonokhoz. Az új kijelző elvileg nem törik és nem karcolódik, 2 méteres esés után sem.

Az okostelefon-tulajdonosok állandó problémájának, a kijelzőtörés és karcolódás megszűnésének ígéretével állt elő nemrég a Corning. Bejelentették a Gorilla Glass Victus érkezését, mely egy olyan megerősített üveg, ami jelentősen jobb védelmet nyújt a károsodás ellen, mint más kijelzők.

Gorilla Glass Victus

„A célunk az volt, hogy mérnökeink egyszerre dolgozzanak a törés és a karcolódás elleni védelmen, mivel mindkét dolog megoldása fontos volt. Ezt nagyon nehéz megvalósítani, de sikerült. Az eredmény a Gorilla Glass Victus” – mondta a Corning technológiai vezetője, John Bayne.

Mit is hoztak létre?

 

Ha minden igaz, a Gorilla Glass Victus olyan kemény, hogy 2 méter magasról ledobva is megússza törés és karcok nélkül. Ha 2 méter magasabbról esik le a kijelző, mondjuk durva felületre, akkor persze megjelenhetnek repedések. A vállalat szerint ez még így is nagy teljesítmény, hiszen más kijelzők már 0,8 méternél törhetnek.

Alig várjuk az első törésteszteket, hiszen jól tudjuk, hogy tesztelők számára különös élvezet összetörni olyan termékeket, melyeket a gyártó „törhetetlennek tart”. Hisz mind láttuk betörni a Tesla Cybertruck törhetetlen ablakát a bemutatón.

 

Szerinted valóban erősebb a Gorilla Glass Victus, mint más kijelzők?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×