Továbbra is masszív PUBG ellenes kampány folyik Indiában.

Úgy fest, hogy Indiában továbbra sem csillapodnak az indulatok. Ezúttal ismét a népszerű battle royale-t okolják az öngyilkosságért, amit egy 33 éves fiatal anyuka követett el, legalábbis ez a mainstream média álláspontja.  Őszintén szólva ezen már nem is annyira lepődünk meg, hiszen nem az első alkalommal próbálják a játékokra kenni a felelősséget.

Nemrég bojkott indult a kínai appok, többek között a PUBG és a Call of Duty ellen is

A 33 éves Jaspreet Kaur először egy Facebook csoportban írta le történetét, amiben elmesélte, hogy a férje mit sem törődik apai kötelességeivel mióta feltette a PUBG-t.

„Csak önmagával foglalkozik és egyáltalán nem törődött a lányával. Egész nap csak a PUBG-vel játszott.”

Két nappal később, június 2-án a nőt holtan találták, a férjét azonnal őrizetbe vették öngyilkosságban való segédkezés vétségével. Mint utólag kiderült a halott nő édesanyjának beszámolójából, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta 33 éves feleségét, a verbális erőszakon túl fizikai erőszakot is alkalmazott a legkisebb viták alkalmával is. A helyzet pedig még rosszabbra fordult, amikor beköszöntött a karantén időszak.

Mindezek ellenére a sajtó továbbra is a PUBG-t tekinti kiinduló pontnak, épp emiatt a játékot okolják, elvégre, ha nem létezne a játék, akkor ez az eset meg sem történt volna. Ez az állítás már önmagában több sebből vérzik. Egyrészt a PUBG nem az egyetlen battle royale játék, napjainkra számos konkurenciát kapott már. Másrészt attól, hogy betiltunk valamit, nem feltétlenül szűnik meg a kereslet iránta. Erre jó példa a drog vagy fegyverkereskedelem. Mindkettő tiltott a legtöbb országban, ennek ellenére mégis be lehet szerezni mindent a „fekete piacon”.

Személyes véleményem szerint jelen esetben a családon belüli erőszak volt a fő ok. Ettől függetlenül az öngyilkosság egyetlen esetben sem megoldás, hiszen mindig tovább lehet lépni és újrakezdeni. Indiában inkább a női egyenjogúságért kellene harcolni, mint sem a PUBG ellen. Persze könnyen lehet, hogy ennek is politikai indíttatás áll a hátterében.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, keresse fel ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, akkor ezt ajánljuk figyelmébe!

Forrás: Indianexpress
A borítókép csupán illusztráció, forrása: Google

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

 

×